Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

5 tips voor ‘groene’… beauty

5 tips voor ‘groene’… beauty

Blog thumbnail ,

Wat mij opvalt is dat er steeds meer keuze is in natuurlijke huidverzorging en beauty producten. Yay! Daar word ik heel erg blij van. Want naast gezond eten zijn de juiste producten voor je de buitenkant van het lichaam, wat mij betreft, even belangrijk. Via je huid komen er namelijk heel veel stoffen binnen die, met goede producten, minder schadelijk kunnen zijn. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam dus wat je er op smeert, komt direct in je bloedbanen terecht. Tegenwoordig is de keuze ruim in de juiste producten en zijn er steeds meer (kleine) ondernemers die hun eigen natuurlijke beauty producten maken. Ook ik maak heel graag mijn eigen scrub of tandpasta van 100% natuurlijke ingrediënten. Veel mensen geven altijd als argument dat ze het te prijzig vinden. Ik ben er van overtuigd dat het zich dubbel en dwars terugbetaald doordat je je eigen lichaam en de natuur er een plezier mee doet. Hieronder vind mijn favoriete beauty merken en vijf tips hoe je ‘groener’ kunt worden in je dagelijkse beauty ritueel.

rens_beauty
Foto: Anne Timmer

1. Labels
Voordat ik een beauty product koop, lees ik altijd eerst de labels. Dan vraag ik mezelf af wat er in zit en of het product vooraf op dieren is getest. Mijn tip is om producten te kopen met zo min mogelijk (onnatuurlijke, chemische) ingrediënten. Daarnaast kan verder kijken dan alleen het label nooit kwaad. Bezoek hun website en lees de achtergrond van het merk.

2. Vermijden
Als ik jou was zou ik een aantal dingen vermijden in beauty producten. Ik denk dat de beste producten geen parabenen, chemicaliën en allergenen bevatten. Wanneer een product vermeld te zijn getest op allergenen, hoeft dit voor jou niet het geval te zijn. Wanneer je nieuwe beauty producten uitprobeert, wees dan geduldig en je zult zien: langzamerhand kom je erachter welk product het beste past bij jouw huidtype. Probeer daarnaast chemische parfum te verminderen.

3. Make up
Net als alle andere natuurlijke lichaamsverzorging, is ook natuurlijke make up ietswat duurder. Maar als je het vergelijkt met wat duurdere make up merken, valt het best wel mee. Tegenwoordig kun je in veel beauty stores organic make up vinden maar het grootste (en beste) assortiment vind je online. Bekijk ook dan altijd goed de ingrediënten lijst. Mijn favoriete make up koop ik bij Skins. Wanneer ik in New York ben, ga ik altijd naar Wholefoods. Daar hebben ze een groot assortiment aan heerlijke natuurlijke producten.

4. Verpakking
Ik kijk altijd kritisch naar de verpakkingen. Is het gemaakt van plastic of wordt het verpakt in gerecyclede, biologisch afbreekbare en/of natuurlijke materialen? Door dit soort verpakking te vermijden (in uberhaupt al je boodschappen) lever jij in ieder geval geen/weinig bijdrage aan de grote plastic soep die in de loop der jaren is ontstaan in de oceaan. And that feels gooood!

5. Mijn favorieten
Wat zijn nou mijn favoriete producten? Deze vraag wordt regelmatig aan mij gesteld. In de loop der jaren heb ik veel uitgeprobeerd uit verschillende landen en daaruit zijn Esse, Dr Hauschka en Dr Alkaitis mijn alltime favorites. Niet alleen omdat deze producten lekker ruiken, ze worden niet op dieren getest (dit wordt gekenmerkt door het Vegan label), bevatten 100% biologische ingrediënten en beschermen natuurlijke bronnen op de wereld.

Zo, dit waren mijn beauty tips! Mis je er nog een? Laat ‘m dan weten onder in de comments. Ik ben super benieuwd naar jullie ‘groene’ beauty rituelen.

Liefs,
Rens

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!