Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

5 tips: Hoe begin ik het nieuwe jaar happy & healthy?

5 tips: Hoe begin ik het nieuwe jaar happy & healthy?

Blog thumbnail

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is er alweer een heel jaar voorbij. Wow… Time flies when you are having fun! Een nieuw jaar betekent voor mij nieuwe kansen, mogelijkheden en nieuwe energie! Speciaal voor jou heb ik 5 tips geschreven hoe ik dit aanpak. Doe je mee?  


Rens KroesFoto: Anne Timmer

Leg het vast
Neem even een half uurtje voor jezelf en ga na wat er afgelopen jaar allemaal is gebeurd op persoonlijk vlak. Schrijf kort op wat je allemaal hebt bereikt, waar je trots op bent en wat nog kan worden verbeterd. Een nieuw jaar biedt de kans om dit aan te pakken. Maak een lijstje van 5 persoonlijke punten die je in het nieuwe jaar wil aanpakken. Dit kan zijn: vaker initiatief nemen, gul en geduldig zijn tot aan lief zijn voor jezelf. Schrijf dit uit in korte steekwoorden en plak het op je spiegel. Zo word je elke dag herinnerd aan jouw goede voornemens. You can do it ; )!

Wees open minded
Wat ik afgelopen jaren heb geleerd, is wanneer je een open mind hebt (open staat voor nieuwe dingen door grenzeloos te denken), je veel meer kunt bereiken en positiever in het leven zal staan. Probeer het eens, denk eens een dag zonder grenzen. We leven in een wereld waarin je heel veel mogelijk is. Zolang je maar gelooft in jezelf.

Detox voor lichaam en geest
Het begin van een nieuw jaar zie ik als de perfecte gelegenheid voor een grote schoonmaak. Dit betekent niet alleen dat ik mijn huis helemaal van top tot teen opruim en orden maar ik doe ook een ‘lichamelijke’ schoonmaak. Dit doe ik meestal door een week te detoxen met gezonde sapjes, huisgemaakte soepjes met gezonde snacks tussendoor. Op deze manier zet ik mijn lichaam een hele week lang op nummer 1. Het resultaat: ik merk dat ik na een week energie heb voor 10. Hoe fijn is het om zo een nieuw jaar te binnen? Voor de gevorderden is de Cleanse a la Rens aan te raden. Vind je deze detox te heftig? Binnenkort komt er een easy peasy detox online, so stay tuned!

Detox Drink

Pak een oude hobby op
Toen ik klein was had ik heel veel hobby’s: van tenten en hutten bouwen, knutselen, koekjes bakken tot aan dansen en zingen. Wat mij opvalt is dat ik nu minder tijd vrij maak voor mijn hobby’s naast koken natuurlijk. Mijn vriend zei laatst: “ik zie je thuis veel minder dansen”.  Terwijl dat de kleine dingen zijn die je leven heel erg leuk en gelukkig kunnen maken. Ik ga daar dit jaar weer wat meer oppakken. Lekker dansend en zingend in de keuken staan (3 vliegen in 1 klap), why not!? Graaf even terug in de tijd, wat was jouw hobby toen je klein was? Kies er eentje uit en maak daar eens per week of maand tijd voor vrij.

Nieuwe sportieve uitdaging
Om in het kader van grenzeloos denken en oude hobby’s te blijven, is mijn 5e en laatste tip: zoek een uitdaging op gebied van beweging. Zit je er al heel lang over na te denken om die danslessen weer op te pakken of droom je ervan om eens een halve marathon te lopen? Just go for it! Mijn doel: wat vaker in de natuur joggen!

Het is van groot belang dat je het niet te streng bent voor jezelf. Balans, dat is voor mij de sleutel tot een happy and healthy lifestyle. Geloof in je eigen kunnen, heb geduld en alleen jij bent degene die iets kunt veranderen. Ready? Set.. Go!

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!