Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
After Workout Food | Rens Kroes

After workout food

After workout food

After Workout Food | Rens Kroes

Goede voeding speelt een grote rol bij sportieve prestaties, uithoudingsvermogen en herstel. Een zorgvuldig geplande pre-workout en after-workout maaltijd zorgt er dus voor dat je je tijdens en na het trainen super healthy en vol energie voelt.

After Workout Food | Rens Kroes

Tot twee uur na het sporten staan je lichaamscellen open voor voedingsstoffen. Als je na het sporten eiwitrijke voeding eet, eventueel in combinatie met koolhydraten, herstel je snel van je inspanning. Let er wel op dat het beter is om na 20:00 uur niet meer te eten.

Drie heerlijke recepten die ik graag na het sporten klaarmaak:

Zalm, zoete aardappel & spinazie 
Sprenkel wat olijfolie op de zalm en breng deze op smaak met zout en peper. Gaar de zalm 14 minuten in de oven op 220 graden. Schil en snijd de zoete aardappel. Warm een eetlepel kokosolie in een pan en voeg de aardappel toe. Deze bak je 10 minuten met de deksel op de pan. De spinazie bak je kort met een beetje kokosolie en peper en zout. Perfect after workout food !

Poweromelet met avocado
Met verschillende groenten, avocado en twee eieren maak je super snel een healthy omelet. De omelet bevat eiwitten en in avocado zitten veel gezonde vetten. Een ideale maaltijd voor na het sporten.

Hummus met volkoren pita
Het is goed om af en toe vlees te vervangen. Hummus is slechts één voorbeeld van een goed alternatief. Het is gemaakt van kikkererwten en dat is een bron van zowel eiwitten als koolhydraten. Smeer de hummus op een volkoren pita voor een volledige after workout maaltijd.

Tip: zorg ervoor dat je energie krijgt uit koolhydraten die in fruit zitten, als je langer dan een uur intensief traint.

Kook-ze!

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!