Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Asperges!

Asperges!

Blog thumbnail

Oohlala! Het aspergeseizoen is begonnen! Door veel uren zonlicht en zachte temperaturen dit jaar iets eerder dan normaal. In restaurants staan ze weer op het menu en je ziet de mooie groene, soms paarse en vooral witte asperges al volop op de markt. Op donderdag 12 maart mocht ik het verkoopseizoen bij Zon fruit & Vegetables in Limburg openen. En dat deed ik heel graag! Want ik vind dat deze gezonde groente wel wat meer credits verdient. Ik vroeg mijn vrienden bijvoorbeeld hoe zij asperges klaarmaken en de meesten weten eigenlijk helemaal niet hoe ze er een lekkere maaltijd mee kunnen bereiden. Zonde! We gaan ze niet op de markt te laten staan natuurlijk, ‘cause asperges zijn healthy!

Rens Kroes asperges 2

De witte aspergesoort wordt het meeste verkocht en geproduceerd in Nederland. Ze groeien in aspergebedden in de grond. De groene en paarse asperges groeien boven de grond. Oorspronkelijk komt de wilde asperge trouwens uit India, waar het zowel culinair als medisch werd gebruikt. En onze voorouders gebruikten de groente ook als gezondheidsmiddel. Asperges zit namelijk vol mineralen, zoals magnesium, kalium, calcium en zink. Maar ook de vitamines K, C, B en foliumzuur. Het heeft een vochtafdrijvende werking en bevat MSM, een zwavelhoudend aminozuur dat goed is voor je lever en dat de nierfunctie stimuleert. Daarom gaat je urine er ook een klein beetje van rieken ;-). En het wordt nog leuker: asperges zijn namelijk door de vele vitamine E een van de meest lustopwekkende voedingsmiddelen. Nice! Niet dat je nu kilo’s asperges naar binnen moet werken voor een hete date, maar als je dit receptje voor hem klaarmaakt, heb je zeker een grotere kans op een geslaagde avond.

Rens Kroes asperges 9

De groene asperge heeft een sterkere smaak en is een beetje zoetig, en de witte heeft een meer nootachtige smaak. Met ei, avocado of wilde zalm heb je een tongstrelende combi, die een oppepper geeft aan je lever.

Mijn asperge lievelingsrecept:

ASPERGES A LA RENS

Rens Kroes asperges 1

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!