Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Awesome Ayurveda!

Awesome Ayurveda!

Blog thumbnail ,

Geluk. Volgens mij is er niemand die er niet naar streeft om helemaal happy te zijn. Het grootste doel van mensen is gelukkig zijn. In de liefde, in je werk, met de mensen om je heen en uiteindelijk vooral met jezelf. Geluk betekent voor mij gezond zijn, innerlijke vrijheid voelen én bewust leven in het hier en nu. Het dichtst bij geluk kom je naar mijn idee door in balans te zijn. En ondanks dat dat best lastig is met onze drukke levens, kom je met een uitgebalanceerd voedingspatroon een heel eind. Als je spijsvertering goed functioneert, worden al je lichaamsdelen, cellen en weefsels goed gevoed. Je lijf krijgt precies wat ze nodig heeft. Maar hoe creëer je die balans dan?

Om nieuwe inzichten te krijgen in wat mijn lijf nodig heeft, ben ik gedoken in Ayurveda. Een eeuwenoude gezondheidsleer uit India, die letterlijk ‘kennis van het leven’ betekent. De leer probeert het evenwicht in het lichaam te herstellen als je kwaaltjes hebt en deze te voorkomen door energieën in je lichaam en geest in balans te brengen. De leer heeft drie doshas (energietypes) bepaald: Pitta, Kapha en Vata, die meer informatie geven over de balans die je nodig hebt.

Nieuwsgierig als ik ben, heb ik uiteraard mijn dosha uitgezocht en het blijkt dat ik de meeste overeenkomsten heb met Pitta: vastberadenheid, veel wilskracht en energie. Ja, dat kan wel kloppen! Helaas moet ik volgens Ayurveda hete specerijen, cocktails en koffie laten staan. Balen, want daar ben ik best wel dol op. Extra nadruk moet liggen op verse vruchten, groenten en koele drankjes. Very interesting, dus ik ga me hier zeker meer in verdiepen! Het is echt de moeite waard om eens uit te zoeken wat voor type jij bent. Geeft je inzicht en uiteindelijk dus meer balans. Check voor jouw dosha www.ayurveda-test.com.

Algemene adviezen uit de Ayurvedische leer:

– Gebruik liever geen magnetron of inductiekookplaat
– Let op additieven en lees verpakkingen
– Drink gedurende de dag minstens twee liter water of kruidenthee
– Eet gevarieerd en gebruik meerdere groenten in elk gerecht
– Daarnaast is het eten van een rijk scala aan noten, zaden, granen en fruit van belang
– Drink bij het eten sloksgewijs water op kamertemperatuur of kruidenthee

In Powerfood 2 en hier kan je het recept voor dit heerlijke Ayurvedisch ontbijtje vinden.

Rens_Boek2-Rijstontbijtje1

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!