Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Bananen-notenijs

Bananen-notenijs

Blog thumbnail , ,

Wow, dit weertje! Meestal als het zo warm is rijd ik in het weekend naar mijn ouderlijke huis in Fryslân, net als afgelopen keer. Ik kan daar heerlijk tot rust komen en krijg door al die lekkere ingrediënten in mem’s tuin ontzettend veel inspiratie om nieuwe gerechten te maken. Tegenwoordig ben ik de maandag erna weer stipt om 9 uur op kantoor in Amsterdam in verband met de Powerfoodies Market webshop. Jawel, al die leuke bestellingen moeten (plasticvrij) ingepakt worden. Zo’n bijzonder werkje, vooral omdat het mijn eigen producten zijn. Ze verkopen allemaal goed, maar er zijn een paar die eruit springen. De appelazijn, het vanillepoeder en the one and only.GUCOT- notenpasta. Deze pot is zóóó lekker én gezond. Ik heb natuurlijk al die potten op kantoor staan, wat erg gevaarlijk is, haha! Elke dag eet ik wel een lepel uit de pot, maar het is ook heerlijk met Medjoul dadels, als beleg op de crunchy cracker en – yesss– in mijn tempeh, waar ik het in mijn marinade doe. Echt de moeite waar om te proberen.

En wat dacht je met dit weer van bananen-notenijs? Klinkt toch als muziek in je oren? Zie hieronder het easy peasy recept die ik een maand geleden voor het eerst heb gemaakt en nu iedere dag eet. Met de smaakcombi van deze notenpasta (zoutig), chocolade chips en vanille is het een echte zomerse treat. Verslaafd ben ik. Nu jullie ; )

PS: Als je nog geen bananen in de vriezer heb liggen, pel ze dan even een dag van tevoren. Snijd ze in partjes en leg ze in de vriezer.

Bereidingstijd
15 min.

Portie
1 groot glas of 2 kleine.

Houdbaarheid
Gelijk opeten of maximaal 3 maanden in de vriezer

Benodigdheden
keukenmachine (aanbevolen) of blender

Ingrediënten

75 g pure chocolade 
ca. 3 rijpe (270 g) bananen, bevroren in stukjes 
1/2 tl vanillepoeder, ongezoet 
2 el gucot – notenpasta 


You can't buy happiness but you can buy or make ice cream, and that's kind of the same thing.
Bereiding
Hak de chocolade in stukjes. Doe alle ingrediënten behalve de chocolade in een keukenmachine of blender en mix tot een romig geheel. Schep het mengsel in een kom en voeg de chocolade toe. Roer alles met een lepel door elkaar en doe het in een mooi glas of kommetje. Je kan het eventueel met nog wat extra chocolade en (homemade) granola besprenkelen. YUMMMM!


Heb je het recept gemaakt?
Laat me dan weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #powerfoodies en #renskroes. Enjoy!

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!