Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Oil Pulling

Oil Pulling

Blog thumbnail ,

Van alle kanten hoor ik opeens over ‘oil pulling’. Hoe goed het is, wat een resultaten het oplevert en dat het écht werkt. Dus… ben ik sindsdien braaf elke ochtend 15 minuten met kokosolie mijn mond aan het spoelen. Ik heb er ook maar meteen wat meer over uitgezocht.

Oil pulling klinkt als een nieuwe trend, maar eigenlijk is het een eeuwenoude methode die in India gebruikt wordt. Dagelijks doe je (op nuchtere maag) één eetlepel koudgeperste olie in je mond, zonder door te slikken. Je mond spoelen met olie heeft blijkbaar veel gezondheidsvoordelen. Je slaapt bijvoorbeeld beter, je huid gaat stralen, je tanden worden minder gevoelig en het brengt je hormoonhuishouding in balans. Een manier om je lichaam te ontgiften dus. Meestal doe ik dat met een sappenkuur (is wel iets lekkerder…), maar dit is dus een andere optie.

Oil pulling – how to:

1. Pas oil pulling toe op een lege maag, of wacht drie uur na de maaltijd. Ik doe het nu first thing als ik ’s ochtends opsta.

2. Neem één eetlepel koudgeperste olie in je mond, zonder door te slikken. Spoel de olie gedurende 15 tot 20 minuten door je mond. De olie moet langzaam door je mond geduwd en getrokken worden, tussen je tanden door. Om de tijd te doden kook ik water voor de thee, maak ik een lekkere koffie of snijd ik fruit en groenten voor mijn ochtendsmoothie.

3. Spuug de olie na 15 tot 20 minuten in het toilet uit. Als het goed is, is de olie wit tot witromig van kleur geworden, vanwege de grote hoeveelheid bacteriën die zich in de olie bevindt.

4. Spoel na afloop je mond goed met water en poets je tanden en tong schoon.

TIP: Drink na de oil pulling verdeeld over de dag voldoende water, zodat afvalstoffen beter door je lichaam afgevoerd worden.

Lekker is anders, maar kwaaltjes kunnen binnen één tot twee weken verdwijnen of verminderen. Als je geen kwaaltjes hebt, kun je oil pulling twee keer per week preventief doen. Just give it a try!

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!