Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Cleanse à la Rens | 3-daagse sappenkuur

Cleanse à la Rens | 3-daagse sappenkuur

Blog thumbnail , , ,

I love cleansing! Regelmatig reinig ik mijn lichaam met een Easy Peasy Detox. Dan vermijd ik een paar dagen al het zuivel, vlees, vis, suiker, alcohol, en chemicaliën in verzorgingsproducten en parfums. Ik focus dan op rauw en onbewerkt vers voedsel. Maar eens in de zoveel tijd pak ik het grondiger aan…

Dan zorg ik dat ik drie dagen alleen maar liquids binnen krijg. En daarmee bedoel ik geen alcohol en koffie, maar een kuurtje van sappen en smoothies. Why? Niet voor de fun, en ook zéker niet om af te vallen. Nee, zo’n sappenkuurtje is heerlijk om je lichaam te helpen zich van oude afvalstoffen te ontdoen en je spijsverteringsstelsel even wat rust te geven. Bij mij is het resultaat zó fijn dat ik het zeker twee keer per jaar doe. Mijn huidje gaat ervan shinen en ik krijg er een enorme energy boost van. Dus ik ben deze week weer zo’n driedaags kuurtje gestart, omdat ik volgende week een shoot heb in New York voor mijn nieuwe boek. En dan wil ik natuurlijk stralen!

Ik heb thuis een mooie blender en een goede slowjuicer, dus ik kan de juices en smoothies zelf in elkaar flansen. Trust me, het valt écht wel mee qua hoeveelheid werk. Naast de sapjes eet je verder niks. Dus de tijd die je normaal besteedt aan kokkerellen, kan je nu gebruiken om de detox voor te bereiden. Ha!

Wie doet er een dagje mee? Ik heb een kuurtje voor jullie opgesteld: Cleanse à la Rens ; ) Je kan dit schema herhalen en het dus meteen drie dagen doen. Als je nog nooit een detox hebt gedaan, raad ik je aan om te beginnen met één sapdagje en daarna twee dagen de Easy Peasy Detox.

Probeer ruim twee dagen van tevoren te beginnen met licht verteerbaar voedsel. Eet de dag voor je de kuur start het liefst zoveel mogelijk groenten en fruit, zodat je lichaam zich voorbereidt op wat gaat komen. Je mag naast je sapjes ook kruidenthee drinken, maar liever geen groene- of zwarte thee omdat daar cafeïne in zit.

TIP: Ga je net als ik die hard drie dagen aan de sapjes? Dan is het slim om de ingrediënten te verdubbelen, zo heb je alvast sap voor twee dagen. Ik verdeel de sapjes in twaalf glazen flesjes van 300 ml (die verzamel ik het hele jaar door). Bewaar ze in de koelkast. Kan makkelijk, want met een slowjuicer blijven de vitaminen tot 48 uur behouden.

Ben je zwanger, geef je borstvoeding, heb je last van eetstoornissen of heb je ondergewicht of heb je (ernstige) gezondheidsproblemen? Dan raad ik je af om een detox te doen. Probeer het zonder een specialist ook nooit langer dan drie dagen.

Good luck!

Rens Kroes cleansingXoXo Rens

Nike Rens Kroes6720

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!