Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Comfort food

Comfort food

Blog thumbnail

Als ik denk aan comfort food, dwalen mijn gedachten af naar zoetigheid, een vette hap of een makkelijke maaltijd. Voedsel dat je instant happy maakt. Althans zo voelt het. Vaak té lekker als je onderuit op de bank een film kijkt, als je een beetje verdrietig bent, of als je een drukke dag heb gehad en absoluut geen zin om de keuken in te duiken. Trust me, die dagen heb ik ook. Hoewel ik weet dat studies aantonen dat comfort food je humeur eigenlijk niet sneller verbetert dan ander eten, doe ik dan toch vaak stiekem alsof mijn neus bloedt. Want het is best fijn om jezelf af en toe te troosten of verwennen met een zondige snack. Maakt me op dat moment ook niet zoveel uit of het volgens zo’n studie wel of niet helpt. Als ik denk dat het werkt, dan is voor mij op dat moment ook zo. Ha! 

Gelukkig bestaan er wel voedingsmiddelen die écht een vrolijke stemming kunnen opwekken. Verschillende hormonen en stoffen in je lichaam, zoals serotonine en cafeïne, worden dan geactiveerd. Voeding die de serotonineproductie in je hersenen vergroot, verbetert dan ook je humeur. Bruin brood, aardappelen, noten en chocolade zijn daarvan voorbeelden. Ook de stof folaat helpt tegen depressies. Uitstekende bronnen van folaat zijn groenten als spinazie, asperges, peterselie en boerenkool.

Maar de meeste mensen grijpen niet naar een bosje peterselie als ze zin hebben in comfort food. Het gaat vaak toch om de hardcore repen chocolade, pizza’s, gefrituurde snacks en bakken met ijs. Hoewel ik daar af en toe ook gek op ben, probeer ik toch steeds gezonder te snacken. Ik wil het super lekker vinden, maar er het liefst ook nieuwe energie van krijgen. Klinkt veel saaier dan een bak ijs, hè? Maar no worries, probeer mijn comfort food en ik weet zeker dat je je beter én uiteindelijk ook gezonder voelt! Probeer bijvoorbeeld eens deze heerlijke chocoballensnack of gezonde boerenkoolchips. Enjoy!
 Rens Kroes | Comfort food

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!