Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Detox Food - Rens Kroes

Detox food

Detox food

Detox Food - Rens Kroes

In het dagelijks leven worden we blootgesteld aan giftige stoffen: de lucht die we inademen, ons voedsel, het water dat we drinken en de crème die we op onze huid smeren.

Ons lichaam, het interne ontgifting systeem, is constant aan het werk want de organen lever, darmen en nieren helpen ons om die stoffen te filteren en het uit te scheiden. Dat is fijn maar omdat ze bij de meeste mensen overuren maken kunnen we ze ook een handje helpen want ook een bewuste keuze in je voeding kan gifstoffen in je lichaam opruimen. Smoothies met spinazie, thee met kurkuma, citroen met cayennepeper… Detoxen is easy!

Detox foods Rens Kroes donkergroene bladgroenten

Vijf échte detoxers:

1. Donkergroene groenten
In donkergroene groenten zit de stof cholorofyl. Cholorofyl geeft de groente die donkergroene kleur. De stof heeft in meerdere studies aangetoond zware metalen en andere schadelijke stoffen uit het lichaam van mensen en dieren op te ruimen. Denk bij donkergroene groenten bijvoorbeeld aan spinazie, paksoi, boerenkool, rucola en waterkers. Allemaal aan de groene sapjes en smoothies dus! Hier vind je een heerlijk recept voor mijn green monster.

Broccoli is dus één van de donkergroene groentes! In sapjes, soepen of lekker in de wok: wat mij betreft is broccoli de koning onder de groenten, I absolutely love it! Dit groene broertje van de bloemkool is een perfecte smaakmaker maar daarnaast blinkt-ie ook uit in voedingswaarden: de knapperd bevat de vitaminen A, B, C, E en K en is rijk aan de mineralen calcium, kalium, fosfor, zink, ijzer, koper en betacaroteen… een tweede keer opscheppen mag dus! En wist je trouwens dat broccoli eigenschappen heeft die het verouderingsproces vertragen? Bye bye rimpels, hello groene vriend!

2. Kurkuma/geelwortel
Ik ben een enorme fan van deze wortel en dat is niet voor niets. Geelwortel helpt namelijk bij de verjonging van levercellen. Je lever verwerkt en verwijdert toxinen uit je bloedbaan. Om dat te kunnen, moet je lever gal produceren. Een verhoogde galstroom is gunstig in lever-detox. Geelwortel helpt bij het verhogen van die galstroom en daardoor verjongt het de levercellen. Je lever kan dus goed z’n werk doen. Deze feel good drink met kurkuma maak ik vaak voor ik ga slapen.

3. Rode bieten
Bieten bevatten veel antioxidanten, vezels, ijzer, foliumzuur en pectine. Pectine is een vezel die de toxinen – die zijn verwijderd in de lever – wegspoelt in plaats van absorbeert. Je kan er heerlijke slaatjes mee maken!

4. Knoflook
Knoflook is geweldig! (behalve voor je adem tijdens een first date.) Het verlaagt slechte cholesterol, voorkomt hart-en vaatziekten, zuivert de luchtwegen en het bloed. Het activeert ook maagsappen en het reinigt de darmen. Het is bewezen dat rauwe knoflook de vitaliteit verhoogt en organen als bijnieren, alvleesklier, lever en milt verjongt.

5. Citroen met cayennepeper
Oftewel de ‘Master Cleanse’! Bij deze detox methode drink je alleen een mix van versgeperst citroensap, ahornsiroop, cayennepeper en water. Een effectieve reiniging voor de lever en de dikke darm. Het officiële dieet duurt tien dagen of langer, maar als je de mix af en toe drinkt heeft het ook al reinigend effect. Als je echt de detoxkuur wil doen, vind je hier alle informatie: www.citroensapkuur.nl. Het recept voor de detox drink vind je hier.

DETOX DRINK

Detox sapje Rens Kroes

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!