Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Face cleanse!

Face cleanse!

Blog thumbnail ,

Beauty komt van binnenuit, dat geloof ik. Heeft je lijf weinig reden tot klagen, dan straal jij aan de buitenkant vanzelf. Als jij jezelf gezond houdt met pure, eerlijke voeding (powerfood) is je huid je bijvoorbeeld dankbaarder dan wanneer je iedere dag een megazak chips opentrekt. Sterker nog, onze huid is ons grootste orgaan (ja, een orgaan!) en vertelt ons moeiteloos hoe we scoren op gezondheidsgebied. Alles dat je eet en drinkt maar ook hoe vaak je buiten in het zonlicht (en in de smog!) doorbrengt, misschien rook je wel een pakje sigaretten per dag of beweeg je onvoldoende wat dan weer slecht is voor je bloedcirculatie. Maar ook je leeftijd, je keuze voor make-up, vrije radicalen, de manier waarop jouw lichaam voeding verteert en je genen natuurlijk spelen allemaal een rol. Zo’n beetje al je keuzes hangen samen met wat je huid, je gezicht uitstraalt. Best heel bijzonder en zeker iets om even goed bij stil te staan vind ik.

Veel drinken (water!) en verse, onbewerkte producten eten herstellen de balans van je huid en helpen je, na een koude winter of een superstressy werkweek, weer te shinen. Maar ook alles dat we aan de buitenkant op onze huid smeren, mag je best weleens onder de loep leggen. My personal belief: ik geloof dat je de producten die je gebruikt ook moet kunnen eten, want alles wat je eet gaat immers rechtstreeks je bloed in. Dus: it needs to be all natural, baby!

Voordat ik ’s avonds lekker ga liggen dromen over nieuwe receptjes, smeer ik m’n lichaam in met pure kokosolie en gebruik ik een goede toner, serum & moisturizer (van Esse) voor op mijn gezicht. Maar naar een écht goed en all natural maskertje was ik zelf al heel lang op zoek. En als ik het niet vind… maak ik het toch zelf? ; ) Na lekker kliederen, proberen, experimenteren en stiekem proeven heb ik hét perfecte receptje voor je om je gezicht die natural cleanse te geven. Ik gebruik het zelf iedere maand en it feels great!

Mijn kuurtje om je gezicht te voeden, hydrateren en te verzachten (je huid gaat zoooo smooth voelen!) is om je vingers bij af te likken… letterlijk. Haha! 

Rens Kroes | avocadomask | avocadomasker | beauty

AVOCADOMASK

De ingrediënten (voor ongeveer 3 maskertjes):
½ avocado
2 el havermout
1 el citroensap
1 tl  (‘rauwe’) honing
1 tl appelazijn

Haal het vlees uit de avocado en mix dit met een staafmixer of keukenmachine samen met de andere ingrediënten fijn. Schep het in een potje en smeer ongeveer 1/3 op je gereinigde gezicht en laat het 30 minuten inwerken. Spoel het daarna af met lauw water. Doe dit 3 keer in de week. Your skin will love it! Zorg ervoor dat je de rest van het masker in de koelkast bewaart, dan blijft het goed. Shine on!

Info: rauwe honing
Bestaat er zoiets als rauwe honing dan? Yep, en dat is wat ik zelf by far het liefst gebruik. Veel honing wordt in enorme aantallen tegelijk in de potjes gestopt en daarbij met temperaturen van meer dan 40 graden verhit. Alles moet snel en efficiënt maar wat onwijs zonde is, is dat hierbij de belangrijkste enzymen zo goed als verloren gaan. Daarom let ik er altijd op dat ik honing pak die niet of in elk geval niet te hoog wordt verhit. En als je helemaal zeker wilt weten dat je honing oké is, haal je het natuurlijk direct bij de imker. Superleuk uitstapje en met je potje vloeiend goud zit het dan wel goed! Bzzz!

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!