Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

February love!

February love!

Blog thumbnail

Happy February powaaafoodies! Februari voelt voor mij altijd als de maand die precies tussen winter en voorjaar ‘hangt’. Je kunt nog helemaal losgaan met healthy guilty pleasures als warme chocolademelk en sweet potato stamppotjes, maar voorzichtig krijg ik ook alweer de lentekriebels en droom ik vooruit naar lome middagen in het park, de warme sunshine in mijn gezicht en natuurlijk de lekkerste smoothies en salades met fruit & veggies van het seizoen!

office under construction ;)

Of we nou nog mogen rekenen op een Elfstedentocht (dan doe ik mee, hoor!) of juist de blauwe, zonnige dagen van de afgelopen week vasthouden, februari is dé maand om orde op zaken te stellen. In mijn vorige blog vertelde ik jullie over mijn voornemens, plannen en wensen voor dit jaar en heb inmiddels al aardig wat recepten gemaakt die ik sowieso met jullie ga delen. Ook begint mijn nieuwe werkplek al steeds meer vorm te krijgen, I love it! We slepen, sjouwen, keuren en peinzen wat af, want ik ben best kritisch en niet alles komt zomaar mijn keuken in, haha! Het eindresultaat wordt een plaatje, waarin naast hard gearbeid ook flink genoten kan worden, daar ben ik van overtuigd.

Om m’n energy-level op peil te houden tussen winter en zomer sport ik graag wat vaker in de vroege ochtend. Er is niets lekkerder dan mezelf even flink in het zweet te werken en mijn gedachten op zero te zetten. Thuis mix ik dan een powershake om de dag fris en fruitig te beginnen. The best feeling!

Als je niet zo’n sporter bent, heb ik tóch wat tips voor je om de maand lekker vol energie door te komen:

  1. Knolpowerrr!

Maar dan anders: knolselderij zit boordevol vitaminen en mineralen en ook de bladeren ervan kun je prima gebruiken om je soepje mee op te spicen. Hier een lekker receptje!

  1. Van de bank af

Sure, een avondje hangen kan geen kwaad, maar als je jezelf ‘dwingt’ iets leuks te gaan doen gééft dat juist energie, dat zul je merken!  Denk bijvoorbeeld aan afspreken met vrienden voor een spelletjesavond (klinkt suf maar so FUN!) of een dinnernight waarbij iedereen een receptje maakt… of lekker een avondje samen de kledingkast van je beste vriendin uitmesten. Wat je ook doet, het maakt uiteindelijk niet zoveel uit, zo lang je maar lekker bezig bent en plezier hebt ; -)

IMG_8952

  1. My name is bread, bananabread

Bananen zijn ook al zulke bommetjes van goeds, goeds en nog eens goeds! Je kunt je banaan natuurlijk pellen en zo eten of door je smoothie gooien, maar écht leuk is m’n bananabread maken! Lukt (bijna) altijd en is to die for, zo lekker. En niet te vergeten: bananen geven je een boost!

In Australië, waar ik was voor een totally awesome inspiratie-trip, barst het juist nu van de superleuke, grote en kleine foodfestivals, want hey, het is daar summertime. In Melbourne gaan ze eind deze maand zelfs ‘de langste lunch ter wereld’ organiseren, het oude record staat op een enorme slinger aan tafels van wel 530 meter lang! Misschien een leuk ideetje voor mij, voor de Nederlandse lente… 531 meter aan healthy food waarbij iedereen welkom is om aan te schuiven. Dreaming big… maar eerst nog even m’n nieuwe keuken afkrijgen.

Februari bevalt mij wel, met alles dat achter me ligt en alles dat nog komen gaat. Can’t wait!

Veel liefs, Rens


IMG_9340Picture: Anne Timmer

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!