Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Feel Good Powerfood!

Feel Good Powerfood!

Blog thumbnail

Powerfood New York Rens Kroes

Wij kunnen écht niet meer zonder onze dagelijkse portie Powerfood. We just love healthy! En steeds meer mensen beginnen samen met ons aan een happy & healthy lifestyle. Yay, daar zijn we heel blij mee! Wel krijgen we nog regelmatig de vraag of vers en onbewerkt voedsel niet een stuk duurder is dan je normale kostje. Truth be told: eigenlijk klopt dit wel. Powerfood kost heus geen bergen geld, maar voor sommige producten betaal je wel wat meer dan je misschien gewend bent.

Vier redenen waarom het ’t wel méér dan waard is om te investeren in good food.

Quality not quantity
Onze keuze: focus op kwaliteit, niet op kwantiteit. Voor kwaliteitsproducten betaal je nu eenmaal meer dan voor een knock-off variant. Denk bijvoorbeeld eens aan je garderobe; bij kleding werkt dat net zo. De lage prijs van een product hangt af van grootschalige en (veel te) snelle productie, van de omstandigheden waarin het product wordt gemaakt en van de toevoeging van middelen om bijvoorbeeld de houdbaarheid te verlengen. Het mag dan wel goedkoper zijn en langer houdbaar, maar door die snelle massaproductie koop je helaas ook voedsel waar je lijf minder aan heeft.

Time is money
Sommige ingrediënten lijken misschien hoog geprijsd, maar dat valt reuze mee als je je bedenkt hoe lang je ermee vooruit kunt. Droge kruiden en poeders kun je lang in je keukenkastje bewaren en met 1 pot kokosolie doe je maanden. Als wij er alleen mee koken, gaat kokosolie zo’n drie maanden mee. Die tijd kort wel wat in als je er dagelijks je hele lichaam mee insmeert en er je tanden mee poetst, maar daar zal je je lichaam niet over horen klagen.

Beautifully bio
Wij eten het liefst zo vaak mogelijk biologisch. Biologische producten zijn inderdaad wat duurder, maar daar is een logische verklaring voor. De hoeveelheid groenten en fruit die een biologische boer per hectare kan oogsten, ligt lager dan bij een gangbare boer. Komt onder andere omdat er bij biologische landbouw geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Hierdoor is een bioboer langer bezig met het handmatig of machinaal wieden van onkruid. Biologisch is dus arbeidsintensiever, maar staat veel dichter bij de natuur, bevat dus geen chemicaliën en dat merk je aan de prijs. Eigenlijk moet je het andersom bekijken, its all about perspective. Biologisch is niet uitzonderlijk duur, maar door niet-biologische massaproductie zijn we gewend geraakt aan uitzonderlijk goedkope producten.

Feelgood Food
Powerfood zoals verse groenten, fruit of bijvoorbeeld zilvervliesrijst is misschien wat duurder dan groenten uit een potje, vage vleesballetjes in saus of witte rijst. Maar als je je bedenkt wat je hiervoor terugkrijgt, is dat de prijs meer dan waard. Door gezonde voeding voel je je fit, is je lichaam helemaal happy en dat betekent: jij ook! Je betaalt dus to feel good about yourself. En daar hebben wij een extra centje graag voor over.

TIP! Ga eens vlak voor het sluiten naar de markt, dan kun je veel verse producten voor lage prijzen kopen. En probeer zoveel mogelijk producten van het seizoen te kopen. Pompoenen zijn in de herfst veel goedkoper dan in de lente en tomaten zijn bijvoorbeeld op hun best in de zomer.

Rens Kroes Powerfood New YorkPictures: Anne Timmer

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!