Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Festival Survival Tips

Festival Survival Tips

Blog thumbnail

It’s festival time! Nu mijn kookboek in de schappen ligt mag ik van mezelf genieten van mijn vrijheid deze zomer. En dat betekent: party! Ik ben dol op het festivalsfeertje. Festivalterreinen zijn voor mij dé plek om trends te spotten, nieuwe muziek te checken en me zo vrij te voelen als een vogel. I love it! Het enige dat er vaak bij inschiet tijdens een weekendje feesten is healthy food. Het klinkt misschien suf, maar ik vind mijn gezonde lifestyle heel belangrijk en ik probeer het ook tijdens zomerse feestjes vol te houden. Natuurlijk val ik af en toe als een blok voor een zak friet of een vette pizzapunt, maar ik vind het fijn om mijn lijf te blijven voeden met powerfood. Een auto met een kofferbak vol verse groenten en een slow juicer op het Lowlands-parkeerterrein neerzetten is misschien lichtelijk overdreven, dus ik hoop altijd maar op eetstandjes met gezonder voedsel dan saté, patat en shoarma. Gelukkig realiseren steeds meer mensen zich dat gezond eten belangrijk, lekker én makkelijk is, dus vind je veel vaker biologisch en eerlijk eten op festivals en campings. Maar ik geef toe, zeker met een drankje of twee achter je kiezen, is het moeilijk om niet van je geloof te vallen. Om het festivalseizoen toch enigszins gezond door te komen, geef ik je mijn survivaltips.

Water met citroen
Je staat met je bol in de zon, de alcohol vloeit rijkelijk en doordat je de hele dag danst verlies je veel vocht. Festival-survivaltip nummer 1: zorg dat je genoeg water drinkt! Nóg beter is om je lever een extra opfrisser te geven door een citroen in je water uit te knijpen. Want citroensap stimuleert de reinigende werking. Campingfestival van drie dagen? Neem in je bagage drie 1½ literflessen water en drie verse citroenen mee. Als je je dag begint met citroenwater spoel je afvalstoffen weg en voel je je instant fit.

Gezonde keuzes
Kies op het festivalterrein voor vers en gegrild eten, in plaats van gebakken of gefrituurd. Denk bijvoorbeeld aan geroosterde maïskolven, gegrilde courgette, kip, vis of een verse fruitsalade. Vermijd verwerkt vlees, zoals hotdogs, kroketten en frikadellen. Kies voor sauzen met olijfolie, kruiden en specerijen in plaats van ketchup, barbecuesaus en klodders mayo.

Snacks
Neem lekker je eigen snacks mee. Een zak gezonde noten, appels of voedzame repen die je bij biologische winkels kunt kopen. Sneak tussen het feestgedruis door naar je tent om jezelf te verwennen met zo’n reep en een halve liter water. Sowieso is het goed om af en toe even een rustmomentje in te lassen. Daarna ben je weer ready to dance!

Pre-festival
Zorg er in elk geval voor dat je de dagen vóór je naar het festival gaat genoeg en gezond hebt gegeten. Lekkere vullende quinoa salades, groene smoothies en voor je vertrekt een stevig healthy ontbijt.De verleiding zal dan minder groot zijn om gelijk te vallen voor de heerlijke geuren van vette snacks. Je lijf is bovendien beter bestand tegen een iets minder gezond weekendje.

Met deze tips kom je het festivalseizoen wel door. En als je wel valt voor een zak patat? Enjoy it to the fullest!

Have a happy festival summer!

step0000bron: Glamour magazine

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!