Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Fruitariër

Fruitariër

Blog thumbnail

Steve Jobs. Door de film over zijn leven raakte ik geïnteresseerd in deze man. Ik las dat hij zijn bedrijf Apple noemde, omdat hij in de jaren ‘70 fruitariër was. Fruitariër. Dat klinkt alsof je de hele dag aardbeien, bessen, mandarijntjes en bananen eet. Maar er zit een filosofie achter. Een fruitariër voedt zich zónder dat andere levende wezens daarvoor het leven verliezen. Net als veganisten, maar dan net een stapje verder.

Fruitariërs willen niet dat voor hun voeding planten gedood worden. Ze eten daarom alleen seizoensgebonden groenten, fruit en noten die geplukt kunnen worden zonder dat de plant daarbij sterft. Ze eten dus geen dieren en dierlijke producten, maar ook geen bewerkte producten. Bijvoorbeeld thee of koffie. Daar is te veel bereiding aan te pas gekomen.

Een behoorlijke klus om deze lifestyle te volgen lijkt me. Maar ik ben geïnspireerd en ik ga eens proberen om af en toe een levend-voedseldag in te voeren.

Hier het recept voor mijn eerste goedgekeurde fruitarische maaltijd: POWERBOOST

Nice to know: de banaan zit vol vezels en gezonde natuurlijke suikers. Geelwortel is ontstekingsremmend en bevordert de spijsvertering. Zwarte peper en kokosolie helpen bij de opname in je lichaam. Goji bessen bevatten meer dan twintig mineralen en achttien aminozuren (en men zegt dat je er heel oud mee kunt worden). Het kaneel zorgt voor daling van een verhoogd bloedsuikerspiegel en geeft de smoothie een lekker scherpe smaak.

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!