Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Groene kleding

Groene kleding

Blog thumbnail

Als ik in New York ben, word ik altijd wel érgens door geïnspireerd. Op mijn laatste trip was dat door duurzame kleding. Ik hoor je denken? Duurzaam? Daar gáán we weer. Zonder het vingertje te willen heffen: we mogen best een beetje zuinig zijn op de aarde. Ik heb mij laten vertellen dat de mode-industrie een van de meest vervuilde industrieën is en de tweede grootste verbruiker van water (op de eerste plaatst staat landbouw). Bij het produceren van de stof worden veel chemicaliën gebruikt en de meeste kledingmakers krijgen weinig betaald. Hier was ik me nooit van bewust. Tot ik tijdens mijn zoektocht naar een leuke outfit voor mijn boekpresentatie terechtkwam bij Reformation, een te gekke winkel in de Lower East Side. Deze shop is transparant over de herkomst van zijn kleding en hoe ze geproduceerd is. Voordeel: ik shopte er met meer plezier. Nadeel: mijn bankrekening moest even slikken. Als het om eten gaat, probeerde ik al mijn steentje bij te dragen door zoveel mogelijk lokale ingrediënten te gebruiken, niet te veel dieren op het menu te zetten (ik ben flexitariër) en natuurlijke voeding zonder bestrijdingsmiddelen te supporten (klik hier voor een lekker vegan receptje!) Maar ik ben nu ook wat wijzer geworden als het om kleding gaat en dat wilde ik graag met jullie delen! 

Het is moeilijk om de exacte oorsprong voor elk stuk van de kleding die je bezit te traceren, vooral in fast fashion. Hierbij een paar van mijn favorite (web)shops:
A boy named Sue
Asos Green Room
 Reformation 
Amour Vert 
 Everlane
People Tree
Jannjun

Nu Nederland nog ; ) En nog een leuke tip: Good Guide. Meestal zijn wij op de hoogte van merken en prijzen maar niet veel mensen weten wat een etiket verbergt, wat een product werkelijk aanricht in ons lichaam of op de planeet! Op deze site waarderen wetenschappers producten op de schaal van 0 tot 10. Heel handig (vooral als je in US woont) so go and check it out! 

Rens Kroes | booklaunchHier draag ik het pakje van Reformation ; ) 

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!