Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Happy Healthy New Season!

Happy Healthy New Season!

Blog thumbnail

happy new season - Rens Kroes

Fijn dat je het hele jaar tomaat in je salade kunt eten, maar zijn alle tomaten wel even gezond? Veel producten die je in de supermarkt vindt, worden geïmporteerd uit verschillende landen. Het kan dus zijn dat jouw tomaat de hele wereld is overgevlogen, voordat jij het in je winkelmandje legde. Gezonder zijn alle producten die nú in ons eigen kikkerland groeien.

Daarom: zes redenen om seizoensvoeding te kopen.

1. Smaaksensatie
Vers geplukte producten hebben een optimale smaak: knapperig, geurig, sappig en kleurrijk.

2. Rijp & ontwikkeld
Seizoensgebonden verse producten worden geplukt als ze rijp en volledig ontwikkeld zijn.

3. Goed geprijsd!
De wet van vraag en aanbod! Als er een overvloed van een product is – zoals boerenkool in de winter – dalen de prijzen. Eten van het seizoen is voor de teler veel goedkoper te produceren, daarom verkopen ze de producten voor een lagere prijs.

4. Milieubewust
Seizoensgroenten kunnen groeien zonder veel chemicaliën. Én de producten hebben geen honderden kilometers afgelegd per vliegtuig, vrachtwagen of boot.

5. Weet wat je eet
Door gericht te zoeken naar producten die nú groeien, ben je je bewuster van wat je eet.

6. Lekker voor je lijf
Het bouwen van een levensstijl rond seizoensgebonden gerechten vergemakkelijkt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam. Het product groeit niet voor niets rond deze tijd. Als je met de seizoenen mee-eet, ben je het hele jaar door verzekerd van de nodige variatie in je voeding. 

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!