Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Happy blue monday

Happy blue monday

Blog thumbnail

Vandaag is het Blue Monday. Volgens een Britse psycholoog de meest deprimerende dag van het jaar. Ha! Dat kan die man wel zeggen, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Want wij zijn happy healthy people! Ik zie het zo: als alle nieuwjaarsborrels achter de rug zijn, heb je eindelijk weer eens tijd voor jezelf. Minder verplichtingen, dus meer tijd om aan je gezondheid te werken. Lekker tot rust komen, meer sporten en gezonder eten. Oftewel, dit is dé tijd om je op jezelf te focussen. Wie nog niet begonnen was aan haar goede voornemens, vindt hier een paar simpele tips: healthy new year.
Om op depri-maandag toch een extra shotje happiness binnen te krijgen, maak ik deze snack koekemannetjes. Niet alleen zien ze er té cute uit, er zit lekker veel cacao in en daarin zit het ‘geluksstofje’ fenylethylamine. Leuk om bijvoorbeeld je collega’s blij mee te maken!

Benodigdheden:
vijzel
deegroller
kom

snijplank
uitsteekvorm koekemannetje
oven op 200 °C

Ingrediënten (voor ongeveer 12 koekjes):
+/- 300 gram speltmeel
2 el cacao
1 tl gemberpoeder
1 tl kaneel
4 kruidnagels
2 eieren
1 tl wijnsteenzuur bakpoeder
1 el kokosolie
50 ml agavesiroop (optioneel)

Versiering:
notenpasta (amandel, hazelnoot of gemengd)
goji bessen en cacaoboontjes

Stamp de kruidnagels fijn met de vijzel (of gebruik 1 tl kruidnagelpoeder). Meng alle ingrediënten in een kom, behalve het meel. Tijdens het mengen voeg je het meel beetje bij beetje toe, totdat het deeg niet meer plakt. Besprenkel de snijplank ook met wat meel en maak de bakplaat van de oven vet met kokosolie. Leg het deeg op de snijplank en rol het zo plat mogelijk met de deegroller. Druk de uitsteekvorm erin en haal zoveel mogelijk koekemannetjes uit het deeg (hangt af van de grootte van je vormpje). Leg ze vervolgens op de bakplaat. Bak de koekjes ongeveer 30 minuten op 200 °C. Check af en toe of ze niet zwart worden. Klaar? Versier het mannetje met een gezicht van goji bessen en cacaobonen. Of met moerbeien bijvoorbeeld. Geef het mannetje een broekje door er wat notenpasta op te smeren voor de smaak. Pas op dat hij niet wegrent!

 

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!