Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Healthy On the Go… in 5 Steps 

Healthy On the Go… in 5 Steps 

Blog thumbnail ,

We zijn allemaal on the go. Hard werken, veel sociale verplichtingen en het liefst de hort op om lekker te ontspannen. En daarnaast willen we fit en gezond zijn (en blijven). Maar hoe houd je een healthy lifestyle vol als je altijd druk bent? Hierbij mijn 5 steps ; )

Rens Kroes On the Go

Weet waarom je het doet
Healthy eten is een bewuste keuze. Je moet het echt willen. Je moet weten waarom je het doet. Pas dan kun je de knop omzetten. Als je niet weet waarom je het doet, hou je het niet vol. Het is echt zo: als je jezelf voedt op een goede manier, dan voel je je beter. Bij veel mensen draait gezond eten om het uiterlijk, bijvoorbeeld omdat ze willen afvallen. Maar je kunt ook gezond eten en nog steeds aankomen. Ik eet gezond omdat ik daar meer energie van krijg. Mijn huid is beter. Ik straal meer. Ik zit beter in mijn vel en daardoor ben ik weer liever voor andere mensen.

Denk vooruit
Als je buitenshuis het gezonde voedingspatroon wil volhouden, moet je plannen. Van tevoren nadenken over wat je eet en het niet aan het toeval overlaten. Als je de hele dag meetings hebt, zorg dan dat er een gezonde snack in je tas zit en als je naar kantoor gaat neem dan een homemade salade mee. Een andere tip: know your places! Kijk, ik woon in Amsterdam en ben vaak in New York, daar kun je op elke straathoek iets gezonds halen. Maar als ik bijvoorbeeld naar Antwerpen ga, een stad die ik wat minder goed ken, doe ik van tevoren altijd research naar tentjes waar ik lekker en healthy kan eten.

Prepping is everything
Iedere zondag (of op een andere vrije dag) is het prepday. Op die dag neem ik altijd een paar uurtjes om voeding te bereiden voor de aankomende week. Dan maak ik baksels als brood, chocosnacks, repen en banana bread. Snijd ze in stukjes en stop het in de vriezer en zodra ik weet dat ik de deur uit ga of dat ik het die dag wil eten haal ik eruit wat ik nodig heb. Zo heb ik altijd iets lekkers en gezond in huis en een snack die ik in mijn tas kan stoppen voor on the go. Dat geeft rust. Ik snijd een avond van te voren of in de ochtend ook altijd groenten als wortel, courgette, komkommer, tomaten en doe deze in aparte bakjes. Als ik de deur uitga stop ik die groenten in een mason jar met quinoa en een dressing voor een easy lunch. In de winter heb ik minder zin in salades en stop ik er een lekkere dikke soep in die ik van tevoren heb bereid. Het klinkt heel lastig maar zodra het in je planning zit dan wil je niet meer anders. 

Feel good
Als je gezond wil eten, moet je ook leren ontspannen. Je kunt nog zo goed eten maar als je veel stress hebt, dan is je stofwisseling niet optimaal. Het is belangrijk dat je gelukkig bent in het leven, dat je naast gezonde voeding dingen doet die je leuk vindt. Dat je lekker veel beweegt. Je hoeft niet per se te sporten als je dat helemaal niets vindt. Een wandeling in de natuur is een goed alternatief. Ik geloof dat je naast gezond eten ook lekker in je vel moet zitten. Tuurlijk zitten er dagen tussen dat je je minder voelt, luister dan ook naar je lichaam. Probeer als je daar behoefte aan hebt je rust te pakken en meer te slapen. Als je alsmaar doorgaat, weinig slaapt, niet ontspant is de kans op cravings veel groter, dan gaat je lichaam om zoet en vet eten vragen. Als je niet uitgerust en ontspannen bent, dan kun je nog zo healthy willen zijn, maar dan gaat het toch niet lukken.

Vindt balans
Gezond eten moet geen obsessie worden, je moet ervan genieten. Als dat betekent dat je jouw healthy choices zo nu en dan inwisselt voor iets ongezonds, dan moet dat kunnen. Als je al een tijdje geen patat hebt gegeten en er zin in hebt, dan moet je een bakje nemen, maar als je het met een vervelend gevoel naar binnen zit te werken, omdat er geen gezond eettentje om de hoek zit of je niets gezonds bij je hebt, dan kan je het beter laten en dat voorkomen door te plannen en te preppen. Want ik geloof in happy eten. Genieten van lekker eten en het met liefde op eten. Dat kan zo nu en dan ook een vette snack zijn met alles erop en eraan. Als je er van geniet, zeg ik: ‘doen’. Het draait om balans.

Liefs , Rens 

Bron: thegoaldiggersclub.com 
Foto: Anne Timmer

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!