Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Imperfecties op social media

Imperfecties op social media

Blog thumbnail

Afgelopen week las ik dit artikel op de website van CNN over de negatieve invloed van Instagram op de mentale gezondheid van jonge mensen. Ik was geshockeerd. Uit onderzoek blijkt dat al die filters en bewerkte foto’s deze jonge mensen onzeker maken. Hierdoor werd ik diep geraakt. Wat denken mensen van mijn posts op Instagram? Zorgen die ervoor dat ze onzeker worden? Doe ik genoeg om te laten zien wie ik echt ben? Net als iedereen: ik heb ook mijn onzekerheden. Maar ik omhels ze. Negen jaar geleden begon ik hiermee.


Foto: Brussels Vegan

Toen ik 20 jaar was zat ik niet lekker in m’n vel. Ik voelde een bepaalde zwaarte en ik leefde voor anderen. Ik nam geen verantwoordelijkheid voor mijn eigen leven omdat ik niet goed wist hoe ik dit moest doen. Ik was te afhankelijk van anderen uit mijn directe omgeving. Misschien leek ik van de buitenkant super happy, van binnen was ik het niet. Dus… Stapte ik uit mijn comfort zone en las de boeken ‘A New Earth’ en ‘The Power of Now’ van Eckhart Tolle. Ik nam acteerlessen, ging op reis in m’n eentje en startte een eigen bedrijf. Deze dingen gaven mij zo veel kracht dat ik nu door deze filters kan kijken. Ik ben er nog niet en sommige onzekerheden zijn gebleven maar over de jaren zijn, beetje bij beetje, enkele onzekerheden weg gevallen en kom ik steeds dichterbij mezelf. Alles kost tijd.

Lieve Powerfoodies, ik ben niet perfect. En dat zal ik ook nooit zijn. Dit is wat mij motiveert om nog meer te bereiken dan wat ik tot nu toe heb bereikt. Wees kritisch naar jezelf maar niet te kritisch. Luister naar jezelf en stel jezelf de vraag ‘wie ben ik’? Probeer dit te beantwoorden. Je bent wie je bent en, net als iedereen: uniek.

Liefs,
Rens

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!