Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Detox food - Rens Kroes

Innerwave detox

Innerwave detox

Detox food - Rens Kroes

En daar begon ik dan, aan een kuur van maar liefst zestien dagen. Vijf dagen voorbereiden, zeven dagen vasten en vier dagen opbouwen. Maar dat niet alleen. Tijdens het vasten heb ik iedere dag twee darmspoelingen gedaan, zowel s’ ochtend als ‘s avonds. Na de kuur voelde ik me als herboren!

De reinigingskuur heet Innerwave. De ‘innerlijke golf’ wordt tijdens de detox in gang gezet  en laat mensen weer bloeien, maakt ze bewust en creëert een nieuwe levensstijl. Ik had er zin in!

Ik sta altijd open voor natuurlijke reinigingen. Drie dagen sapvasten doe ik sowieso ieder jaar in New York, maar ik had nog nooit zeven geprobeerd. Vasten vind ik lastig, vooral als je door the city loopt en alleen maar sapjes mag en al die hotdog- en shoarmatentjes voorbij moet lopen. Maar gelukkig heb ik op het gebied van gezonde voeding veel discipline. Een detox zie ik als een rustmoment van mijn lichaam, met name voor de lever en de darmen.

Voordat ik al deze stappen had ondernomen was ik bij een orthomoleculair therapeut geweest. Ik kreeg van haar een microscopische bloedanalyse waar ze via een microscoop het bloed kon bekijken. Na de kuur zou ik weer terug komen om te zien wat Innerwave voor veranderingen had gebracht.

Tijdens de voorbereidende fase at ik zes keer per dag kleine beetjes en vrij licht. Zoals salades, rijstwafels en fruit. Zo kon het lichaam wennen aan de vastentijd. Er werd mij geadviseerd deze fase goed te voltooien zodat de volgende fase makkelijker vol te houden was.
 De vastdagen waren voor mij wel even wennen omdat ik iedere dag met de slowjuicer in de weer was. Ik dronk per dag drie à vier sappen van 250 ml die voornamelijk uit groenten bestonden. Bieten, spinazie, boerenkool, wortels noem maar op! Maar er ging ook fruit in de juicer, blender of sappers, zoals ananas, citroen, grapefruit en sinaasappels. Die werden allemaal tot lekkere sappen verwerkt. Ik begon er handig in te worden. Ik probeerde van alles uit en maakte de meest bizarre en verrukkelijke (soms ook niet!) sappen. Tot mijn grote verbazing heb ik mij zeven dagen lang gelukkig en light gevoeld, zonder enige hoofdpijn. Ook gingen de darmspoelingen mij goed af!

Het was even wennen maar als je weet wat het oplevert, geeft het je zoveel voldoening!
 De Innerwave Coach en founder Patrick Willems (die mij iedere dag heeft gecoacht) vertelde mij dat niet iedereen zich zo goed voelt tijdens de kuur. Ieder lichaam is weer anders. En het kan best zo zijn dat de volgende Innerwave kuur voor mij weer lastiger wordt. Maar thank god dat ik zoveel energie had!

De opbouwfase was ook erg belangrijk voor mij om vol te houden. Hoe moeilijk het ook was om die pizza te laten staan… het lichaam moet weer wennen aan vast voedsel, dus de nazorg is erg van belang.

Het resultaat? Mijn huid straalt, mijn bloed is schoner en ik heb onwijs veel energie. 
Deze kuur heeft bij mij ervoor gezorgd dat de Innerwave golf in beweging blijft! Interesse? Kijk dan op www.innerwave.nl

Innerwave detox | Rens Kroes rens kroes detox  

Voorbeeld-recept tijdens de Innerwave detox

Sappenpers & blender:
Sap van 1 sinaasappel, sap van 1 citroen.
Doe de sap in de blender en voeg dit toe:
 2 stronkjes selderij
, 2 handjes vol spinazie.

Slowjuicer of sappencentrifuge:
1 appel, 2 bietjes, 2 wortels.
Voeg de sap van de juicer of centrifuge in de blender toe en klaar is Kees!

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!