Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Koffiescrub

Koffiescrub

Blog thumbnail ,

Ik geniet iedere ochtend van een heerlijke bak koffie. Ik ben gek op de smaak en de geur. En als ik amandelmelk of havermelk in huis heb, schuim ik het op tot een grote latte. Ja, voor een goede bak koffie kun je mij wakker maken! Met een glas water of kruidenthee on the side natuurlijk, want koffie houdt vocht vast. Of toch niet?

Toen ik tijdens een persreis een bakkie bestelde, vertelde iemand me dat koffie dus helemaal geen vocht uit je lichaam onttrekt. Ik vond het raar, want ik had daarvoor niets anders gehoord dan dat ik naast mijn dagelijkse cafeïne shot veel water moest drinken. Niet dus! Als je niet hele grote hoeveelheden drinkt is koffie geen diureticum, oftewel uitdrogend middel. Dus, zolang je zwarte en niet al te sterke koffie met mate drinkt (+/- 2 per dag) is er geen probleem. Wat een heerlijke ontdekking! Wel is het fijn om, voordat je van de koffie geniet, een glaasje water te drinken om je smaak te neutraliseren.

Dat koffie ook voor je huid fantastisch is, ontdekte ik door Frank’s Coffee Scrub uit Australië. Een scrub voor onder de douche op basis van: koffie! Te koop via www.frankbody.com of heel easy zelf te maken. Hieronder een leuk recept voor een heerlijke koffie scrub. 

Ingrediënten:
100 gram gemalen koffie
2 el kokosolie
1 el fijn zeezout
2 el vanille extract
1 el bruine suiker
1 tl sinaasappelsap

Alles mengen, et voilà, je eigen koffie scrub! I’m telling u, daar krijg je een héél glad huidje van én je kunt zelfs onder de douche genieten van het koffiearoma.

Meer weten over koffie? Check mijn favoriete koffieblog www.dekoffiefilters.nl.

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!