Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Komkommertijd!

Komkommertijd!

Blog thumbnail

Het is komkommertijd! Helaas niet omdat ik het zo lekker rustig heb… Integendeel. Voor mij is het letterlijk komkommertijd, haha. Als de temperatuur omhoog schiet, krijg ik trek in licht, fris voedsel. Salades, verfrissend fruit, en vooral veel extra vocht om gehydrateerd te blijven. De eenjarige, donkergroene vruchtgroente is knapperig, werkt vochtafdrijvend en er zitten vitamientjes in. Eet ‘m met schil, want die bevat veel vezels en mineralen zoals kalium en magnesium. Kies wel voor een biologisch gekweekte variant, want andere komkommers hebben vaak een waslaagje om ze te beschermen tijdens transport of tegen insecten (of heel goed wassen!).

Zo’n sappige groene vriend ontbreekt bij een gemiddeld Nederlands gezin niet in de salade, maar je kunt er veel creatiever mee zijn. Maak er bijvoorbeeld eens soep van! Ja, soep! Ik ben dit weekend aan de slag gegaan om een recept voor de allerlekkerste komkommersoep voor je samen te stellen. Je kan het in mijn nieuwe kookboek Powerfood: van Friesland naar New York, vinden.

Voor wie op deze warme dag instant verkoeling zoekt, biedt dit frisse komkommersapje gegarandeerd uitkomst!

step0003

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!