Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Kruidenvrouwtje

Kruidenvrouwtje

Blog thumbnail

DSC_3840 (2)

Yes! Alle voedingsschema’s voor deze week zijn gemaakt, interviews en meetings zitten erop en ik heb mijn kofferbak volgeladen met boodschappen. Check, check, dubbel check! Ik ben helemaal klaar om naar Friesland te sjezen, want het is weer zo’n weekend… Als ik van plan ben om veel recepten achter elkaar te maken, heb ik liever de ruimte om te koken. Ik ben dol op mijn eigen kleine, knusse keukentje, maar als er flink gekokkereld moet worden vraag ik toch het liefst aan mijn mem of ik haar keuken een weekend mag kapen. Ik vind het heerlijk om in alle rust nieuwe recepten te testen en inspiratie op te doen. En uiteraard alles samen met mijn familie te proeven. Naast die enorme keuken is mijn moeders tuin een walhalla. Ze heeft hectares grond waar ze groenten en kruiden verbouwt. Heaven on earth! Ik pluk wat ik nodig heb en ga aan de slag. Als ik in Friesland ben kan ik me ook niet bedwingen nieuwe kruidentheetjes te proberen. Ik drink dan wel 1 ½ liter op een dag! Ik heb zelf op mijn Amsterdamse balkon best een kruidenverzameling, maar het is toch anders als je in een grote tuin de allerlekkerste melange kunt plukken.

Kruiden voor 1 ½ liter thee

  • Klein handje citroenmelisse
  • 10 blaadjes salie 
  • 5 stengeltjes lavendel
  • 5 takjes rozemarijn 

  • 4 bloemetjes driekleurig viooltje 



Pluk de verse kruiden uit de tuin, het terras of balkon en doe het in een vergiet. Spoel het af met water en doe het in een theepot. Kook vervolgens 1 ½ water en laat het tot 80 graden afkoelen want dan blijft het aroma beter behouden. Laat het 10 minuten trekken, schenk het in een kopje, doe er een theelepeltje honing bij en dan kun je genieten van een lekker en gezond theetje ; – )

Werking kruiden
Citroenmelisse:
het sterkt de zenuwen, kalmeert het zenuwstelsel en wekt de menstruatie op. Het is goed tegen nerveuze hartkloppingen, migraine, en geeft een rustige slaap met mooie dromen. Heerlijk om te drinken voor het slapen gaan!
Salie: het werkt desinfecterend en dus heel goed als “antibiotica”. Het vernietigt wel ziektekiemen, maar geen met het lichaam meewerkende bacteriën en bacillen.
Lavendel:  lavendel is goed om hoofdpijn te verlichten en zenuwen te kalmeren. Verder werkt het tegen winderigheid, duizeligheid en een slechte adem.
Rozemarijn: het reinigt het lichaam en is goed voor de spijsvertering.
Driekleurig viooltje: het is een reinigingskruid. Het ontspant en reinigt vooral de huid, en dan met name het gezicht. Heel goed voor mensen die last hebben van acne!
 DSC_3847 (2)

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!