Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Yay for yoga

Yay for yoga

Blog thumbnail ,

RENS KROES | yoga | gezond | health

Een belangrijk onderdeel van een healthy lifestyle is – naast een gezond eetpatroon natuurlijk – voldoende beweging en ontspanning. We zitten té vaak en te lang stil achter computerschermen en aan bureaus op onze drukke kantoren. En als je zo lang stil zit, zakt je insulinehuishouding in. Not good… Je insulinehuishouding regelt namelijk je bloedsuikerspiegel en het is van groot belang voor je algemene gezondheid dat deze stabiel is. Insuline zorgt er namelijk voor dat de bloedsuikerspiegel gedurende de dag wordt verlaagd naar het normale, gezonde niveau. Voldoende beweging zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel op een natuurlijke manier daalt. Wij proberen hier op Rens Kroes HQ daarom elke twee à drie uur even goed te bewegen. Zo zorgen we dat onze stofwisseling weer een beetje op gang komt.

Naast voldoende beweging is ontspanning héél belangrijk. Als we het druk hebben, vergeten we dat vaak en besteden we er te weinig aandacht aan. De perfecte combinatie van beweging en ontspanning vinden wij in yoga. Er zijn veel soorten yoga waartussen je kunt afwisselen, afhankelijk van de mood waarin je bent.

De basis ligt in Hatha yoga. Dit is de yogavorm waaruit alle andere vormen zijn voortgekomen. In Hatha yoga leer je je adem heel bewust te ervaren en die te verbinden met verschillende soorten houdingen.

Daarnaast bestaan er de meer dynamische vormen van yoga, zoals Ashtanga, Bikram en Vinyasa yoga. Voor yogi’s die van wat meer actie houden op de yogamat, is dit perfect om je lichaam te zuiveren en in een goede conditie te blijven!

En dan kennen we ook nog een aantal yogasoorten waarbij de nadruk ligt op het bewustzijn, zoals bijvoorbeeld Yin yoga en het steeds populairder wordende Kundalini yoga. Deze vormen zijn helemaal geschikt voor diepe ontspanning en innerlijke rust.

Eigenlijk is het ’t fijnst als je een aantal vormen uitprobeert, tot je een vorm vindt die helemaal bij jou past. Dat kun je natuurlijk doen met reguliere live yogaklasjes die je op veel plekken kunt volgen, maar wij hebben sinds kort iets ontdekt wat perfect is wanneer je drukke agenda het niet toelaat om wekelijks langs de yogaschool te fietsen: The House of Yoga. Een online yoga platform, waar je voor een kleine prijs op elk moment van de dag, overal ter wereld (waar internet aanwezig is) allerlei verschillende soorten yoga classes kunt volgen. In hartje Amsterdam hebben wij de luxe dat we een gym ter beschikking hebben bij ons kantoor, dus we starten of eindigen de dag regelmatig met een lesje van The House of Yoga. Maar ook thuis, op vakantie of tijdens een business trip zijn deze lessen zó handig en fijn! Wij zijn fan!

What to eat?
Als je ’s ochtends een yogalesje gaat doen, zorg er dan voor dat je geen zwaar voedsel in je buik hebt. Ontbijt bijvoorbeeld, een uurtje voordat je de yogamat opgaat, met een smoothie (bijvoorbeeld onze Heartbeet of Spicy Pompoen) zodat je genoeg energie hebt tijdens je yoga class, maar geen overvolle buik. Als je ’s avonds een lesje hebt gedaan, eindig de dag dan met een heerlijk kalmerend en reinigend warm drankje, zoals onze Feel Good Drink.

Namasté!


Rens Kroes Yoga Pictures: Anne Timmer 

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!