Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Matcha Smoothie

Matcha Smoothie

Blog thumbnail , , , ,

Toen ik klein was associeerde ik groen met gezond. Alles wat eetbaar en groen was, at ik braaf op. Niet omdat ik het zo lekker vond, maar omdat ik had geleerd dat het goed voor me was. Mijn moeder stopte me alles in de mond wat gezond was. Van glibberig zeewier en jonge brandnetels tot algen, en dan legde ze uit wat er zo gezond aan was. Iets met jong geleerd… Voordat jullie het allemaal heel zielig voor me vinden: ik vond dat gek genoeg helemaal niet zo erg. Ik snapte dat het ’t waard was om af en toe mijn neus dicht te knijpen. Groen was gezond. En dat was dus goed.

Die associatie met groen had ik totdat ik in New York een Matcha Latte bij Starbucks bestelde. Een groen drankje. Gezond, dacht ik! Maar niets was minder waar. De suikers gierden letterlijk door mijn lichaam en ik stuiterde als een skippybal over de straten van The Big Apple. Not okay! Ik ben sindsdien een stuk voorzichtiger met gekke koffiedrankjes en groene goedjes, maar het inspireerde me – of course – wel om zelf een gezondere variant te bedenken. Tijdens mijn reis in Japan leerde ik Matcha-thee drinken, in plaats van zo’n heftige latte. Japanners zijn er gek op! Matcha-poeder pept je op. Er zitten veel voedingsstoffen in waaronder chlorofyl, een groene bladkleurstof. Een paar weken voor de oogst van de theestruiken worden de blaadjes overspannen, omdat ze met meterslange zonneschermen worden belicht. Daardoor maken ze extra chlorofyl aan. Dat spulletje helpt om de darmen te reinigen, het stelt je lichaam in staat om zuurstof efficiënter op te nemen en het zuivert je bloed. Ook helpt het bij het verwijderen van giftige stoffen, zoals schimmels én het bevat magnesium.

Matcha-poeder it is! In Japan koop je het overal en ik kom het hier ook steeds vaker tegen. Hoe je dan zo’n wél gezonde latte/smoothie ervan maakt? Check dit recept. Easy does it!

Matcha latte

Bereidingstijd
5 min.

Portie
ca. 500 ml

Houdbaarheid
1 dag in de koelkast

Benodigdheden
Blender

Ingrediënten

3 tl matcha poeder
300 ml romige kokosmelk
200 ml water
8 blaadjes munt
Snufje zeezout
Mespuntje vanillepoeder, ongezoet
Handje rauwe cashewnoten
Snufje kardamom
2 tl kokosbloesemsuiker of 1 tl honing (optioneel)


Tip: voor de koude dagen kan je het eventueel ook opwarmen.
Bereiding
Doe alles in de blender, mix alles samen en schenk het in een mooi glas of mok.
Heb je het recept gemaakt?
Laat me dan weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #powerfoodies en #renskroes. Enjoy!

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!