Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Merry Christmas!

Merry Christmas!

Blog thumbnail

Ahh, it’s the most wonderful time of the year! Kerst betekent voor mij vooral heel veel gezelligheid. Vroeger tuigden mijn zus en ik helemaal excited met z’n tweetjes de kerstboom op met mooie houten kerstspulletjes. En we knutselden de leukste raamversiering om ons knusse huisje helemaal in kerstsfeer te brengen. Heerlijke herinneringen! Maar naast een huis vol kerstdecoratie staan de feestdagen (nog steeds) in het teken van lekker eten… Véél lekker eten!

Def_5912 Rens Kroes kerst

Een vriend van mijn ouders was jager. In de Friese weilanden schoot hij wel eens een haasje of een eend voor ons. Mijn vader stond al drie dagen van tevoren in de keuken om het lekkerste kerstdiner voor te bereiden. En al die energie en liefde proefden wij natuurlijk. Wat een feest! Mijn vader kan heerlijk koken. Naast het vlees aten we tijdens het kerstdiner ook meestal stoofpeertjes, krieltjes, witlof, én mijn vaders zelfgemaakte huzarensalade. Om te smullen!

Inmiddels vier ik Kerst nét even iets anders. Nog steeds staat er ieder jaar een kerstboom in mijn appartement, die tuig ik het liefst eind november al helemaal op. En ook ik duik vrij vroeg de keuken in om heerlijke ontbijt kerstcakes, cupcakes, pumpkin spice granola te maken. Maar de reden dat ik er al zo vroeg aan begin, is omdat ik de laatste jaren Kerst in het buitenland vier. Alhoewel ik gek ben op familietradities, skip ik de feestdagen. Voor mij is het dé perfecte tijd om op reis te gaan. Mijn praktijk voor foodcoaching staat altijd even op een laag pitje, omdat veel klanten kerstvakantie hebben en willen genieten van lekker veel eten. In januari pakt iedereen de draad weer op, dus dan begint mijn werk weer, haha!


Def_5450Pictures: Liselore Chevalier

Daarnaast vind ik het heerlijk om in het buitenland inspiratie op te doen voor nieuwe gerechten. Kerst is de ultieme periode daarvoor, want bijvoorbeeld in Azië en Australië is het in december precies het goede seizoen. Ik was net met mijn lief in Bangkok voor een Indiase bruiloft van vrienden van ons. Op dit moment zijn we in het zuiden van Thailand. Daarna trekken we door naar Sydney. Zo geweldig om al het heerlijke lokale eten te proeven en lekker veel inspiratie op te doen. Natuurlijk mis ik ons familiediner, de gezellige onderonsjes en de warme chocolademelk onder de kerstboom, maar zeg nou zelf: met 30 graden en een cocktail onder een palmboom chillen is ook niet zo verkeerd, toch?

Have a very Merry Christmas & see you next year!

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!