Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Mijn sleutel tot geluk

Mijn sleutel tot geluk

Blog thumbnail

Veilig, zo zou ik mijn jeugd omschrijven. Ik ben opgegroeid op het platteland en had nauwelijks zorgen aan mijn hoofd. Weinig kostte me echt moeite. Totdat ik in mijn eentje in New York ging wonen. Ineens moest ik voor mezelf opkomen en mijn eigen problemen oplossen, zonder mijn familie in de buurt. Dat was even slikken. Misschien was ik wel te veilig opgevoed? Maar ik bleef, en ging mijn eigen weg weg. Ik volgde acteerlessen, koos voor een sociale studie en las vooral veel zelfhulpboeken, zoals ‘Een nieuwe aarde’ van Eckhart Tolle. Ik heb moeten leren doorzetten, omdat ik droomde van het leven dat ik nu leid. Groei stopt nooit, weet ik nu. Maar dat maakt het leven ook zo mooi. In mijn ogen is persoonlijke ontwikkeling de sleutel tot geluk: het kost tijd en inzet, maar de beloning is een leven dat echt van jou is.

Rens Kroes New YorkFoto: Anne Timmer

Op dit moment ben ik nog steeds bezig mijn persoonlijke ontwikkeling. Vorige week had hier een gesprek over met een goed vriendinnetje. We hadden het erover dat we nooit zijn uitgeleerd en we altijd zullen blijven ontwikkelen. Voor deze ontwikkeling laat ik mij graag inspireren door boeken te lezen maar ook door docu’s zoals Food Matters en films zoals Captain Fantastic te kijken. Daarnaast reis ik regelmatig naar landen met een compleet andere cultuur. Vorig jaar was ik bijvoorbeeld in Japan. Wow, zo’n prachtig land waar mensen een hele indrukwekkende levensstijl hebben. Als ik op reis ben zorg ik er altijd voor dat ik een nieuw boek mee heb. Tijdens mijn reis naar Japan heb ik het boek ‘Become the happiest person you know’ van Gabby Bernstein gelezen. Heel interessant en een echte aanrader!

Ik ben super benieuwd naar hoe jullie je blijven ontwikkelen. Wat zijn jullie favoriete onderwerpen, boeken, films, docu’s en manieren om je te laten inspireren voor in de toekomst? Let me know hieronder in de comments! Ik kan niet wachten om ze te lezen. 

Veel liefs,

Rens

P.S. Binnenkort zal ik nog meer blogs schrijven rondom wat mij dagelijks inspireert en gelukkig maakt, so stay tuned!

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!