Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Mijn ultieme kerstfeest

Mijn ultieme kerstfeest

Blog thumbnail ,

Yay CHRISTMAS! Ik heb het tot nu toe altijd gevierd en geniet er ieder jaar weer van. Als kind vond ik het leukste dat ik in mijn pyjama naar het Kerst schoolontbijt mocht. Maar het was ook ieder jaar een feest om de kerstballen en de homemade kerstkoekjes in de kerstboom te hangen. Voor mij voelde het altijd als een bijzondere tijd van het jaar. En dat vonden mijn ouders ook. Ze vonden het een mooi warm moment om stil te staan wat je hebt en een fijne tijd om met elkaar te genieten van het eten en drinken maar vooral van het samen ZIJN. We hebben altijd veel familie over de vloer gehad en er werd thuis altijd veel gediscussieerd waar ik als kind (en nog steeds) altijd heerlijk aan mee deed en naar mocht luisteren.

Maar er waren ook dingen van de Kerst waar mijn ouders niet een hele grote fan van waren zoals de kerstboom. We hadden er wel één maar dan was het een biologische met kluit die we daarna weer terug planten. Vooral mijn moeder vond (en vind het nu nog steeds) het altijd zonde om een levende boom uit de grond te trekken. “We kunnen ook heel veel kaarsjes branden?” zei ze dan altijd. En misschien heeft ze daar ook wel een punt. Maar voor mij gaat er toch niks boven die dennengeur in huis. Heerlijk!

Naast de kerstboom was er nog iets wat in huize Kroes ter discussie stond: het hoofdgerecht. Mijn moeder eet geen vlees en vond dat het Kerstdiner ook wel vegetarisch kon. Mijn vader daarentegen hield ervan en wilde ook ieder jaar tijdens het diner een vleesgerecht op tafel hebben staan. Dus in plaats van dat we het bij de eerst de beste supermarkt haalden, kochten we de haas, gans of eend bij de jager uit het dorp. Fair enough!

Nu ik inmiddels volwassen ben, vraag ik mij ieder jaar af of ik een kerstboom wil ja of nee en of ik dit keer een vegetarisch kerstdiner zal maken (thx mom & dad!). Waar ik het ga vieren is nog niet zeker. Ik heb namelijk drie opties: New York, Amsterdam of Friesland. Dus ik denk dat ik de kerstboom dit jaar maar laat (misschien mijn moeder toch overhalen?). Maar lekker uitgebreid eten met familie en vrienden ga ik sowieso dus ik heb besloten om voor het eerst voor een meatless Christmas te gaan. Niet dat er geen vlees op tafel komt want hey, mijn boyfriend en een groot gedeelte van mijn familie eet het nog wel maar ik zal wel zo veel mogelijk plant based en vega gerechtjes maken. Ik heb er al een aantal getest en geproefd en dit wordt ongeveer mijn diner (zie foto)! Sooooo yumm!!

Komende twee weken komen er heel veel nieuwe recepten online (zoals deze lemon snow bliss balls) zodat jij genoeg inspiratie zal hebben voor een heerlijke kerst ; ) Dus houd m’n blog goed in de gaten voor alle nieuwe recepten!

Alvast fijne feestdagen!

Liefs vanuit New York,

Rens

Mijn Kerst tips:

  • Adopteer een kerstboom of koop een kerstboom met kluit die je daarna terug kan planten zodat hij tot wel 5 keer kan worden hergebruikt.
  • Bewaar je cadeaupapier voor volgend jaar en gebruik oude kranten om cadeaus in te pakken.
  • Eet zoveel mogelijk plantaardig want dat is beter voor het milieu. Kies je wel voor een gerecht met vlees? Zorg ervoor dat het biologisch en lokaal wordt geproduceerd.
  • Dek je tafel met persoonlijke naambordjes, zet het vol met heel veel kaarsjes en kleine lichtjes, bindt droge kruiden met een touwtje aan servetten en strooi (zelfgemaakte) confetti over de gedekte tafel.
  • Tel GEEN calorieën
  • Maak een Kerstplaylist
  • Mijd voedselverspilling: eet de dag erna de restjes (the best!) ; )
  • Live in the moment, enjoy!
  • Voor meer Kerst recepten neem dan een kijkje in mijn boek The Party Edition.

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!