Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Minder moeten, meer genieten

Minder moeten, meer genieten

Blog thumbnail

Almost X-Mas! Voor mij persoonlijk een fijne periode omdat ik weet dat ik als Powerfoodie tijdens die dagen lekker uit mijn dak kan gaan met kokkerellen. Het maakt niet uit waar ik uithang, thuis of in het buitenland, ik maak van de feestdagen gebruik om veel in de keuken te staan. Ik serveer mijn vrienden en familie dan de lekkerste hapjes en drankjes zoals stoofpotjes, curries, brownies, taarten oftewel comfort food en that makes me happy!

De feestdagen vier ik zonder enig moeten, er zitten voor mij geen regels aan vast. Behalve dan dat ik liefst zo vers mogelijk eet. Ik vind namelijk dat als je iets viert, je niet te streng voor jezelf moet zijn. Zo sta ik sowieso in het leven: Leef bewust, leg jezelf niet teveel op, maar kijk juist naar wat je jezelf gunt. Maakt het leven een stuk leuker.


Foto: Anne Timmer 

Datzelfde geldt wat mij betreft voor met wie ik de feestdagen vier. Ik zie om mij heen dat veel mensen tegen Kerst opkijken omdat ze dan met bepaalde familieleden en/of vrienden opgescheept zitten. Waarom zou dat moeten? Ikzelf vier Kerst echt met de mensen die ik graag om me heen heb en voel daardoor nooit de druk om ergens te zijn waar ik liever niet ben. De energie om mij heen is tijdens de feestdagen dan ook altijd erg fijn en ik geniet voor de volle 100% van de mensen waar ik op dat moment bij ben. Het is voor mij een mooi moment om mindfull te zijn.

En in plaats van eens per jaar goede voornemens neer te zetten, schrijf ik ze iedere maand op en dus ook dit jaar. Ik noem ze intenties. Ik formuleer ze meestal in de vorm van ‘Ik zou graag willen…’ of ‘Ik mag wat meer…’. Het woord moeten, komt in mijn intenties niet voor. Zodra je iets móet, krijgt het namelijk al snel een negatieve lading, wordt het een obsessie en dus een flinke opgave. Wanneer je iets mág van jezelf, wanneer je jezelf iets gunt, krijg je veel meer voor elkaar dan je in eerste instantie misschien verwacht had. Ik reflecteer mijn intenties iedere maand, waardoor ze voor mij een groter effect krijgen. Door maandelijks behapbare doelen te formuleren, zorg ik voor overzicht. Daardoor is de kans groter dat ik mijn doelen behaal. Zo niet, geen druk. Dan geef ik mezelf de maand erop de ruimte om ermee aan de slag te gaan!  

Zoals je merkt, ben ik in deze heerlijke periode bewust en blij, no stress. Ik geniet van de mensen om mij heen, ik kook wat ik wil koken, en eet wat ik wil eten en reflecteer en stel mijn doelen voor de aankomende maand.

Ik hoop dat jij van deze feestdagen bijzondere dagen maakt waarop je lekker dicht bij jezelf blijft. Verzamel hiervoor je fijnste mensen om je heen, maak mooie voornemens, maar blijf vooral ook lief voor jezelf en gun jezelf de wereld. Zorg goed voor elkaar en denk tussendoor nog even aan moeder aarde. Als iedereen dat doet, wordt Kerst 2018 een Kerst om nooit te vergeten

Liefs, Rens 

Bron: Opinie EMP – AD Winter Parade – Rens Kroes

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!