Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

I need my vitamine D!

I need my vitamine D!

Blog thumbnail ,

Brr! Ik moet zo wennen aan de kou. Op een enkele lekkere herfstdag na, gaan we de zon voorlopig niet meer zien. Behalve dat dat gewoon hartstikke koud is, betekenen gure herfst- en wintermaanden een tekort aan vitamine D voor je lijf.

Je lijf haalt vitamine D voornamelijk uit zonlicht. Het is belangrijk voor de groei van botten en je gebit. Ook heeft vitamine D invloed op de werking van je spieren en je afweersysteem. Én het bevordert de aanmaak van serotonine. Een stofje dat goed is voor je geheugen en je stemming. Geen wonder dat je vrolijk wordt van de zon!

Er zijn verschillende manieren om tijdens de wintermaanden toch genoeg vitamine D binnen te krijgen. Eet lekker veel vette vissoorten, zoals zalm, makreel en haring. Maar ook in kaas, roomboter, paddenstoelen, visolie en eieren zit een redelijke dosis vitamine D.

Het tekort is helaas niet volledig te compenseren met goede voeding. Daarom is het verstandig om elke dag extra vitamine D in te nemen in de vorm van supplementen of druppeltjes.

Je kan natuurlijk ook gewoon lekker de zon opzoeken (we goed insmeren ;))

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!