Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Mijn ochtendroutine

Mijn ochtendroutine

Blog thumbnail , ,

Door mijn drukke leven vind ik structuur heerlijk. Het is voor mij fijn om een moment van de dag wat meer houvast te hebben. Vooral de vroege ochtend zit bij mij helemaal vol met allemaal rituals en soms begin ik zelfs in de avond met het voorbereiden van mijn ontbijtje. Ik merk zodra ik dit gedisciplineerd doe dat ik het gelukkigst ben. Iedere ochtend kijk ik ernaar uit om op te staan en lekker te genieten van mijn routine. My favorite moment of the day!


Foto: Anne Timmer

1. Mediteren 
Ik heb zowel in New York als in Amsterdam een klein hoekje voor mijzelf gemaakt om te mediteren. Ik ben er vanaf november mee begonnen en het is nog steeds wel even wennen. Meestal doe ik het 10 a 15 min, soms 5 minuten en af en toe het lukt niet en dan sla ik het over. Ik probeer het op te bouwen en wie weet lukt het mij om binnenkort een half uurtje helemaal vrij van gedachten te zijn en niet te denken over wat ik de dag op de planning heb staan. Het ontstresst mij ontzettend en sta hierdoor nog bewuster in het leven.

2. Citroenwater
Ik drink iedere ochtend 300 ml warm water met sap van 1 citroen en een RVS of bamboe rietje (geen plastic). Ik weet niet of het helpt maar ik word er al jaren heel blij van. En het hydrateert, het gaat verzuring van je lichaam tegen en het zorgt voor een frisse adem. I love it!

3. Droogborstelen
Nadat ik mijn citroenwater heb gehad ga ik naar de badkamer, kleed ik mij uit en borstel mijn hele lichaam in rondjes (met de klok mee). Bekijk hier hoe het moet. Ik gebruik daarvoor een speciale droogborstel. Wat ik merk is dat mijn huid er heel zacht en strak van wordt en daarnaast wordt er gezegd dat je je lymfestelsel ondersteund en daarmee je gifstoffen sneller afvoert. Ik heb een borstel die 100% natuurlijk (geen varkenshaar) en niet te stijf is zodat ik mijn huid niet beschadig. Ik borstel mijn gezicht niet maar als je dat wel wilt doen, moet je wel een iets zachter borsteltje kopen.

4. Koude douche
Daarna spring ik onder de koude douche! Oh, dat was, toen ik er twee jaar geleden mee begon, wel even wennen maar nu kan ik er niet meer zonder. En het heeft ook best veel voordelen: het verbetert je bloedcirculatie, versterkt je weerstand en je huid wordt mooier. Say whaat! En doordat ik tijdens het douchen dieper ga ademhalen, mijn bloed voel stromen en hart gaat kloppen voel ik mij helemaal ALIVE na een lekkere koude douche.

5. Tongschrapen
Ok, nu zullen jullie helemaal denken dat ik gek ben maar YES, ik schraap mijn tong ; ) Naast tandenpoetsen is dit voor mij ook een onderdeel ter verzorging van mijn mondhygiëne. Ik vind het net zo belangrijk. Verwijdering van de laag op de tong doe ik met een speciale tongschraper. Het is een V-vormig, dun metalen voorwerp. Ik heb gekozen voor een koperen variant (liever geen plastic i.v.m. met milieu) die je online kan kopen. Je kan aan een tong ook goed zien hoe je gezondheid eruitziet. Super interessant toch? Als jullie willen kan ik hier binnenkort wel wat meer over vertellen.

6. Ontbijtje
Na al die gekke rituelen begin ik lekker aan mijn powerontbijt. Soms maak ik het de dag van tevoren maar ik vind het allerlekkerst vers. Hieronder zie je een van mijn favoriete receptjes:
– Havermout (zie wortelontbijtje) of de kickstart
– Groene smoothie met spinazie, banaan, ashwagandha
, spirulina, citroen, havermelk
– Kokosyoghurt bowl met vers en gedroogd fruit en homemade granola
En ik drink dat samen met mijn Bulletproof koffie. Zo yummy!

7. Supplementen
Tijdens of na mijn ontbijt neem ik de supplementen zoals vitamine D3 (is eigenlijk geen vitamine maar een pro hormoon), vitamine C, MSM poeder en soms doe ik een probiotica kuur. In de winter neem ik iets meer dan in de zomer.

8. Werken
Daarna ga ik lekker aan het werk of mijn hobby uitvoeren ; ) Na 12’en ga ik meestal de deur uit om een frisse neus te halen en boodschappen te doen.

Overall heb ik in de ochtend een positieve instelling. Ik geniet, werk hard, probeer zo bewust mogelijk te leven en ben erg lief voor mijn lichaam! Ik ben super benieuwd of jij ook een vast ritueel hebt in de ochtend. Zo ja, laat ze hier dan achter onderaan de pagina.    

Liefs,

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!