Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Oerdieet

Oerdieet

Blog thumbnail

Het Paleo Dieet is hot en eigenlijk heel simpel: je eet volgens het voedingspatroon van de oermens. De theorie zegt dat ons huidige bewerkte voedsel de boosdoener is van veel van onze grootste gezondheidsproblemen en kwalen. Dus waarom gaan we dan niet 10.000 jaar terug in de tijd, toen onze voeding niet grotendeels bestond uit pasta en junkfood?
 Het uitgangspunt: als de holbewoners het niet aten, eet jij het ook niet!

Zeg dus maar dag tegen geraffineerde suiker, zuivel, peulvruchten en granen. En hello tegen vlees, vis, gevogelte, fruit en groenten. Wat je precies eet en hoeveel hangt af van je doel. Het dieet kan volgens Paleo-fanaten leiden tot geleidelijk gewichtsverlies, waardoor je ook makkelijker op gewicht blijft. Ook wordt er gezegd dat het dieet preventief en bestrijdend is tegen welvaartsziekten zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Ik zou zeggen: try it! 

Hier alvast een recept voor een typische oersnack (gelukkig mag je wel gebruik maken van moderne techniek, zoals mijn onmisbare keukenmachine!).

Oersnack

Ingrediënten
75 gram ontpitte dadels
75 gram amandelen
75 gram walnoten
75 gram gedroogde abrikozen
1-2 el sesampasta  (tahin)
50 gram kokosschilfers

Bereiding
Doe de dadels, abrikozen, amandelen en walnoten met 1 eetlepel sesampasta in de keukenmachine en maal fijn. Voeg afhankelijk van de samenhang van de structuur nog een eetlepel sesampasta toe. Maak er kleine balletjes van en rol ze door de kokosschilfers.

Enjoy!

Meer informatie vind je op: www.hetpaleoprincipe.nl en/of lees je in het boek OERsterk van Richard de Leth.

Bron: Vitamin store

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!