Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten

Hey, leuk dat je op mijn website terecht bent gekomen. Mijn naam is Rens Kroes en ben auteur van inmiddels 7 (kook)boeken en daarnaast de co-founder van het foodmerk Gucot die ik samen met mijn partner (it’s a family business ;)) op onze online winkel Powerfoodies Market verkoop.

Gezondheid is mijn passie, al zolang ik me kan herinneren. En binnen het thema gezondheid speelt voeding voor mij de hoofdrol. Op deze website vind je dan ook vooral mijn favoriete Powerfoodrecepten en blogs over eten.  Updates deel ik ook, net als upcoming events en tips and tricks die jou helpen bij een bewust en gebalanceerd leven met als ingangspunt jezelf goed voeden. Ik inspireer je waar ik kan. Want dat vind ik het allerleukste om te doen. En mijn doel is simpel, zoveel mogelijk genieten  Benieuwd hoe dit alles, mijn complete business en dus ook deze website, ontstaan is? Lees dan vooral even verder.

Mijn Verhaal
Mijn liefde voor gezondheid goes way back! Mijn oma groeide op in een bakkers-kruidenierswinkel in een klein Fries dorpje, waar de lekkerste haverkoeken en zuurdesembroden van het dorp werden gebakken. Met mijn opa begon ze later haar eigen boerenbedrijf. In de jaren ’60 stapten ze over naar biologische landbouw. Enorm vooruitstrevend in die tijd! Eind jaren ‘70 stopten ze helemaal met veeteelt en verbouwden alleen groenten, fruit en kruiden.

Hun dochter, mijn moeder, had als verpleegkundige een fascinatie voor de rol van het voedingsproces in bepaalde ziektebeelden. En zo begon ze een studie voedingsdeskundige. Bij ons thuis werd er vooral plantaardig, biologisch en puur gegeten. We maakten zoveel mogelijk gebruik van onze eigen kruiden- en groentetuin. In de koude dagen verbouwden we boerenkool, spruiten, prei, winterwortel, andijvie en aardappelen. En in de warmere dagen stond de tuin vól met fruit en zomergroenten. We aten paardenbloemblad (goed voor de lever) en brandnetels (hoog ijzergehalte) en kregen ook bijenpollen, spirulina en zeewier voorgeschoteld.

De start van m’n website en eigen voedingspraktijk
Als jullie het zo lezen dan is het vast geen verrassing dat voeding nogal een big deal is in mijn leven. Ik begon begin 2013 met bloggen over mijn liefde voor (gezond!) eten en drinken toen ik nog in de obesitaskliniek werkte (waar ik in aanraking kwam met de psychische kant van eten). Mijn blogs sloegen aan. Iets later in datzelfde jaar startte ik mijn eigen voedingspraktijk waar ik in 3 jaar tijd superveel lieve en tevreden Powerfoodies heb mogen begeleiden, wat heel waardevol voor mij was omdat ik iets positiefs, iets goeds kon bijdragen. Gezond en gebalanceerd eten en de juiste adviezen zorgden voor blije mensen en dat zal ik nooit meer vergeten.

Boeken
Ondertussen lanceerde ik mijn eerste boek Powerfood. Van alle kanten stroomden er berichtjes binnen: ‘Door de adviezen in jouw boek ben ik bewuster gaan eten’ en ‘Ik heb eindelijk geen last meer van een opgeblazen gevoel’ tot ‘Nu ik meer in de keuken sta, geniet ik ook echt meer van mijn eten’. Niet zelden moest ik een traantje wegpinken bij het lezen van jullie geweldige woorden. Zó trots dat ik iets kon betekenen.

En dus ging ik door en schreef ik een tweede boek (Powerfood – van Friesland naar New York). En een derde (Powerfood – On the Go). En een vierde (Powerfood – The Party Edition)! Het werd goed ontvangen maar ook kreeg ik regelmatig vragen. Want in mijn eerste vier boeken deelde ik recepten, maar tussen de regels door vertelde ik ook het een en ander over mijn lifestyle, hetgeen ik in geloof en dat waar ik voor sta. De vragen over mijn levensstijl leidden tot een boek met antwoorden, boek vijf: RENS – mijn lifestyle guide. Hierin licht ik mijn basis toe, de manier waarop ik naar het leven kijk. Een healthy & happy lifestyle creëer je naar mijn idee namelijk door de balans te vinden op het gebied van voeding, inspanning, ontspanning, mindset, uitstraling en zorg voor jezelf en de wereld om je heen. Met dit boek voelt mijn verhaal completer dan ooit en daar ben ik heel, heel trots op. Mijn laatste kookboek So Simple is on the way die 3 november uitkomt. Het laatste jaar ging ik aan de slag met maar liefst 88 eenvoudige, voedzame en verrassende lunch- en avondmaaltijden voor het gezin, familie en vrienden en het is prachtig geworden dus ik kan niet wachten om het jullie te laten zien. Echt een musthave voor in je keuken! Check hier voor meer informatie en om te pre-orderen.

 

Online Market
In augustus 2018 ben ik samen met mijn liefde een webshop begonnen: Powerfoodies Market. In deze webshop zijn mijn eigen voedingsmiddelen en goodies te koop. Het idee hierachter? Een aantal jaren geleden startte ik mijn Instagram pagina @powerfoodies. Ik wilde een platform bieden waar iedereen hun powerfoodrecepten kon delen met de #powerfoodies & #renskroes. Dat werd een enorm succes. Daarnaast kreeg ik veel vragen over waar ik bepaalde (duurzame en kwalitatieve) producten kocht zoals de essentiële ingrediënten en keukenartikelen. Dus zijn we deze website gestart voor iedereen die kwalitatieve, duurzame, (lekkere) producten wil kopen wetend waar het vandaan komt inclusief recepten, informatie & tips. Het runnen van een webshop is iets heel anders dan alles wat ik hiervoor heb gedaan; het vergt puur ondernemerschap en het kost enorm veel tijd. Máár het is het waard! Want als ik weer een envelop met mijn eigen rvs-rietjes (beter voor het milieu) op de post doe, maakt me dat zo super blij. Ik ben trouwens wel heel erg benieuwd wat jij ervan vindt, van Powerfoodies Market. Dus neem vooral een kijkje en deel je mening met me. Vind ik leuk.

Missie
Op dit platform geef ik je een inkijkje in mijn levensstijl, met daarin een hoofdrol voor voeding. Ik wil jou hierdoor inspireren om je (nog) meer bewust te worden van je eigen keuzes en je eigen leven. En ik hoop dat je vervolgens vanuit die bewustwording kunt gaan handelen en op die manier een zo happy and healthy mogelijk leven voor jezelf en de wereld om je heen creëert. Zonder dat je te streng voor jezelf bent. 

Ik hoop dat het je helpt balans te vinden en dat het je motiveert om goed voor jezelf en je omgeving te zorgen. Dat je het kunt gebruiken als handleiding en dat het je een steuntje in de rug geeft. Want alleen jij kan jouw eigen leven leiden. Niemand anders.

                           With love, 

 

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!