Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Paddenstoelen

Paddenstoelen

Blog thumbnail

DSC_7281

Ik moet altijd weer een beetje wennen aan het feit dat de bladeren geel worden. Dat het vaker regent en dat de paddenstoelen her en der uit de grond ploppen. Ieder jaar baal ik van mijn natte pak na de eerste herfstbui of als ik mijn eerste dikke trui uit de kast moet trekken. Bye bye, warme zomeravonden. Hallo herfst!

Voor een huismus als ik heeft de herfst gelukkig ook wel wat. Het ruikt altijd zo lekker buiten. En het gure weer is voor mij een goed excuus om me over te geven aan mijn huiselijkheid. Gezellig de kaarsen aan, muziekje op en úren in de keuken staan. Heerlijk! Alle tijd om recepten uit te proberen. En dan ben ik vooral gek op experimenteren met ingrediënten die dit seizoen op de markt verkrijgbaar zijn.

Denk aan pompoen, kastanjes en koolraap. Maar ook paddenstoelen zijn er in overvloed. Portobellos, oesterzwammen en de bekende champignons… In warme salades, risotto of sauzen. I love it! En het is zó gezond! Waarom? Paddenstoelen zijn een bron van mineralen, met name selenium. En precies dat stofje doet dienst in de strijd tegen herfstkwaaltjes.

De ene paddenstoel heeft meer voedingsstoffen dan de andere. Het hele jaar door verwerk ik reishi in mijn smoothies. In Azië gebruiken ze dit al heel lang als medicijn, want het heeft een zeer goede werking op je lijf. Mensen gebruiken de paddenstoel vooral om veroudering tegen te gaan. Nice! Je kunt ‘m ook in poedervorm (want vers is moeilijk te krijgen) bij de dichtstbijzijnde vitamine store kopen.

ReishiinVoor iedereen die het wat dichter bij huis wil zoeken: dit portobello-receptje is mijn Fall Favourite en ook very healthy!

Foto: Anne Timmer  Styling: Renske v/d Ploeg

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!