Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Sweet Muffins | Rens Kroes

Natuurlijk zoet

Natuurlijk zoet

Sweet Muffins | Rens Kroes

Ik heb voor de tweede verjaardag van mijn liefste neefje Phyllon healthy treats gebakken. Met alleen maar pure ingrediënten. Mijn zus en ik vinden het belangrijk dat hij zo min mogelijk bewerkt voedsel en geraffineerde suikers in zijn kleine lichaam krijgt.

Door geraffineerde suikers te vervangen met natuurlijke suikers, krijg je een healthy variant, die net zo heerlijk smaakt maar – vooral voor tweejarige neefjes – nèt iets gezonder is.

Rens Kroes cupakes

Geraffineerde suikers
Geraffineerde suikers – witte suiker, rietsuiker, fructose, basterdsuiker etc. – worden gemaakt uit suikerbieten. Deze bieten bevatten veel vitamines en mineralen, zoals B-vitamines, calcium, zink en chroom. Tijdens de bewerking worden die voedingsstoffen helaas verwijderd, zodat de suiker neutraal smaakt en langer houdbaar is. Onhandig, want juist die gezonde stoffen uit de suikerbiet heeft ons lichaam nodig bij het verteren van suiker. Je lichaam gaat de benodigde voedingsstoffen in zichzelf zoeken, waardoor bijvoorbeeld de aanmaak van hormonen (waaronder insuline) en je immuunsysteem in de war raken.

Natuurlijke suikers 
Ik kies daarom liever voor natuurlijke suikers. Die bevatten (meestal) nog de vitaminen, mineralen en vezels en dat is beter voor de opname in je lichaam. Groente en fruit blijven de beste suikervervangers, maar ook stroop – denk aan appelstroop, dadelstroop, rijststroop en ahornsiroop – , kokosbloesemsuiker en (rauwe) honing kun je gebruiken. Uiteraard is het beter om deze suikers ook met mate te gebruiken, maar ze zijn in elk geval beter voor je lijf – en zéker voor dat van mijn kleine neefje en nichtje! 

Dit zijn mijn favorite sweet treatschocosnack , zoete aardappel brownies, love choc,  powerfood ijstaart &  raw oreo’s. Probeer en enjoy!

chocosnack | Rens Kroes | chocoballen

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!