Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Plantaardige melk & yoghurt

Plantaardige melk & yoghurt

Blog thumbnail , ,

I loooove MYLK! (mylk = plantaardige melk)…..amandel-, walnoten-, haver- milkadamia – kokos… Ik gebruik het in zoveel power recepten; in mijn overheerlijke havermoutpap, breakfast muffins of smoothie of ik schuim het op voor in mijn koffie (vooral havermelk). Daarnaast vind ik het ook heel lekker in mijn favoriete avond drankjes zoals golden milk en calming chocolate mylk. Ik ben niet de enige die zo’n groot fan is. Het is namelijk een geweldig alternatief voor mensen die geen koemelk lusten, er niet goed tegen kunnen of lactose-intolerantie hebben. Thank God dat je deze plantaardige melk tegenwoordig (bijna) overal kan kopen. En nog lekkerder: je kan het zelf maken! Naast mylk zijn er ook nog de plantaardige yoghurts:
Kokosgurt
– Amandelgurt
– Cashewgurt
Havergurt 

 

Je hebt ze misschien al in mijn recepten voorbij zien komen. I love it. Kokos is mijn favoriet! Het is lekker en er zitten actieve culturen in, wat goed is voor je darmen (probiotics galore ; )). Helaas kost het maken van eigen plantaardige yoghurt best veel geld en door de precieze receptuur veel tijd. Maar ik heb er to be honest niet heel veel van nodig. Een kleine portie vult bij mij altijd ontzettend. Als je een beetje handig bent kan je het, net als de mylk, ook zelf maken. Dit recept vind ik het fijnst! Ik heb het een paar keer gedaan. Het is niet moeilijk maar het is wat ik zeg heel precies werk.

Note: Als ik mylks of plantaardige yogurts koop, kies ik altijd de producten zonder of met zo weinig mogelijk toevoegingen (zoals toegevoegde suikers, verdikkingsmiddelen etc.).

Check hier mijn favoriete recept met cashewgurt.

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!