Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Pleidooi voor de oester

Pleidooi voor de oester

Blog thumbnail

Gisteravond belde ik een vriendin en vroeg of ze zin had mee te gaan hardlopen in het Vondelpark. Met volle mond antwoordde ze dat ze oesters aan het eten was. Ik begon te giechelen en vertelde haar dat ik die weekdieren nèt had bestudeerd, omdat ik tijdens mijn tripje naar Californië zoveel oesters at en me afvroeg: wat zijn het eigenlijk, waarom eten wij ze, en waarom word ik er zo gelukkig van? Ik hield het telefoongesprek kort en beloofde haar een blog over oesters.

Oesters filteren niet alleen het zeewater, ze zijn ook nog eens goed voor onze gezondheid. Jager-verzamelaars, Grieken, Romeinen,… ze waren ons allemaal voor en slurpten graag een oestertje weg. Het tweekleppige weekdier (I know, het klinkt niet echt lekker) leeft in zeewater in dichte oesterbedden (natuurlijk of gekweekt) op modder of slik. De schaal van de oester bestaat uit twee kleppen die het zachte lichaam omringen. Het lichaam van de oester is een bron van eiwit. Zes middelgrote oesters bevatten ongeveer zes gram eiwit. Het eiwit dat voorkomt in oesters is van hoge kwaliteit en is meestal makkelijker te verteren dan vlees.

Ook bevatten oesters vitamine B12, B3 en D maar vooral: zink. Oesters bevatten meer zink dan welk ander voedsel dan ook (76,7 mg in 6 middelgrote oesters!). 
Het mineraal is essentieel voor de groei en ontwikkeling in alle stadia van het leven. Het ondersteunt een gezond immuunsysteem en het helpt bijvoorbeeld bij wondgenezing, gezonde botten, mooi haar en een goed geheugen.

En ohja, ladies en gentlemen, er is meer! Zink helpt mannen bij de productie van sperma én helpt zowel bij mannen als vrouwen voor een toename van het testosterongehalte. Dan komt er dopamine vrij: een hormoon dat je libido vergroot.

Ik zou zeggen: slurp away!

Oysters Casino
http://fiftyshadesofgrey.wikia.com

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!