Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Recap 2017

Recap 2017

Blog thumbnail ,

Hey Powerfoodies! 2017 vlooooog voorbij maar er is zo ontzettend veel gebeurd! Niet alleen binnen mijn bedrijf maar ook op persoonlijk vlak. Precies een jaar geleden kwam ik op het idee om weer een nieuw boek te schrijven met als thema mijn favoriete feestrecepten. Ik vond het leuk om deze met iedereen te delen want ik hou nou eenmaal van het leven vieren (who doesn’t!). Vanaf januari tot en met maart heb ik heel veel in de keuken gestaan om de lekkerste party recepten te maken. Oh wat was het een feest. Destijds was ik alleen nog samen met Marieke op kantoor dus guess what, wij mochten dus samen alle recepten testen. Lucky us ; )! Soms “mislukte” het gerecht dus dan moest het een aantal keer geproefd worden. Ik kon op een gegeven moment mijn bovenste knoop van mijn niet meer broek dicht krijgen maar hey, Powerfood never hurts anybody!

In april tijdens mijn vakantie op Cape Verde besloot ik om weer in New York te gaan wonen. Mijn leven in Nederland was heel fijn maar ik wilde een nieuwe uitdaging. Ruim 9 jaar geleden heb ik Sid in the City ontmoet en wilde heel graag (na 3 jaar samen in Amsterdam te hebben gewoond) samen met hem daar wonen. Daarnaast wilde ik uit mijn comfort zone stappen. Met that in mind moest er dus heel wat gebeuren. Het team was inmiddels groter geworden en had dus meer verantwoordelijkheid. Tevens wilde ik mijn mooie kantoor niet opgeven. Maar I made it, begin herfst kreeg ik de sleutel van mijn woning in New York en het team in Amsterdam is still up and running!

In de tussentijd heb ik in juni mijn 4
e boek ‘The Party Edition’ (!) gelanceerd, ben ik begonnen met vloggen, won ik de Libelle Smaakmakers Awards, publiceerde ik de Engelstalige ‘On The Go’ in New York en heb ik in november een TED talk gegeven. Door al deze mooie ervaringen ben ik dit jaar op persoonlijk vlak erg gegroeid. Ik heb geleerd om werk uit handen te geven en om te leiden. Daarnaast ben ik mij meer op spiritueel vlak gaan verdiepen. Ik ben begonnen met mediteren, ik heb workshops bijgewoond (o.a. van Abraham Hicks), veel boeken gelezen en documentaires bekeken. Ook ben ik mij meer gaan verdiepen in de wet van vibratie en aantrekkingskracht wat betekent: waar je meer energie aan geeft, je meer energie van krijgt. Al jaren geloof ik dat je het leven zelf (onbewust) creëert en alle omstandigheden, gebeurtenissen en mensen zelf aantrekt. En dit jaar ben ik hier nog meer naar gaan handelen. Wat ik dit jaar heb gecreëerd is allemaal vanuit mijn eigen aantrekkingskracht. Thuis als kind ben ik met deze denkwijze opgevoed maar toch waren we altijd erg bescheiden en daardoor werd het voor mij lastig te denken dat alles mogelijk was. “Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”, “Als je voor een dubbeltje geboren bent wordt je nooit een kwartje”, “Hoge bomen vangen veel wind”. Het zal waarschijnlijk wel deels te maken hebben met de Nederlandse cultuur? Het was en is het nog steeds af en toe moeilijk om gedachten “dat het niet lukt” uit te schakelen maar de positiviteit dit jaar heeft het overtroffen.

Ik voel mij nodig in dit leven, dat ik iets te brengen heb en dat ik daarom het leven aan moet gaan. 2017 heeft mij meer kracht gegeven. Ik durf mijn hart meer te openen. Ik denk dat 2018 mij zoveel te bieden heeft. Ik kijk ernaar uit. Ik ben gelukkig, ik zit in een goede vibratie ook al heb ik mijn ups & downs maar ik groei ook door ook minder leuke ervaringen. Dat hoort erbij maar ik weet waar ik aandacht aan moet schenken. Ik hou mij niet vast aan het verleden en ga voor een betere visie in de toekomst. Ik ga het aan! Jij?

Happy 2018 alvast lieve Powerfoodies! Dank jullie wel voor al jullie support, jullie geven mij kracht om door te gaan waar ik mij bezig ben en ik hoop nog heel veel voor jullie te kunnen betekenen! Op dit moment ben ik bezig met een heel groot, spannend project. Begin 2018 kan ik jullie er meer over vertellen en laten zien. So… Stay tuned guys!

Love,

Wat mij heeft geleerd om mijn vibratie te verhogen
Ik ben de laatste jaren veel meer aandacht gaan besteden aan hoe ik mij op ieder moment van de dag voel. Wanneer ik niet lekker in mijn vel zit doe ik iets wat mijn vibratie verhoogd, bijvoorbeeld:
– Accepteren van het negatieve  en het down gevoel en er geen aandacht aan besteden
– In de natuur of park lopen. Of ik loop een blokje om ; )
– 10 dingen opschrijven waar ik dankbaar voor ben en die dankbaarheid ook voelen
– Met vrienden afspreken die mij begrijpen en positief in het leven staan
– Naar mijn favoriete muziek luisteren en dansen
– Liefde sturen naar mensen die mij storen

Het gevolg hiervan is dat ik heb geleerd om mijn levenservaringen zoveel mogelijk in goed daglicht te zetten. En daardoor merk ik dat het leven er veel beter op wordt! Ook al is het leven niet altijd fijn, het helpt gewoon om positief te blijven denken. Anders kom je (en blijf je) in een negatieve spiraal waarbij het moeilijk is om uit te komen.

Hoe open jij je eigen hart? 

Boeken die mij dit jaar hebben geïnspireerd:

 • Geluk zonder voorwaarden – Michael A. Singer
 • Power of Now – Eckhart Tolle
 • Master your mindset – Michael Pilarczyk
 • Je bent rijk geboren – Bob Proctor
 • Moed van imperfectie – Brene Brown
 • Hoogsensitiviteit als kracht – Carolina Bont
 • The Happiness Project – Gretchen Rubin

Mijn favoriete docu’s & films van 2017:

 • Forks over knives
 • What The Health
 • Minimalism
 • Chef’s Table
 • Innsæi, The Power of Intuition
 • Okja
 • Embrace

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!