Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Sport

Sport

Blog thumbnail ,

Nike Rens Kroes8364

En daar gaan we weer! De luie dagen op het strand en de cocktails zijn verleden tijd en nu moeten we weer uren in de sportschool zweten en puffen om die kilo’s van deze zomer er weer af te krijgen. Joepie, dat vind ik leuk! Sporten heb ik mijn hele leven gedaan. Ik moest vanaf mijn 4e van mijn ouders op een sport wat voor mij geen straf was. Ik vond het sociaal gezien erg leuk want ik kreeg daardoor veel vriendinnetjes maar ook was het voor mij altijd weer een uitdaging om beter te worden. Gymnastiek, tennis, korfbal, zeilen, streetdance, schaatsen. Wat heb ik niet gedaan? Ik ben mijn papa en mama er ook erg dankbaar voor want ik geloof dat ik daardoor een goede spieropbouw en coördinatie heb opgebouwd. Dat is mij tenminste in de sportschool verteld. Want volgens mijn trainer Johnny Fernand (die ik nu af en toe inschakel als ik denk dat ik weer even flink aan de bak moet) pak ik de lessen vrij snel op omdat ik al een basis heb gelegd in sport. Mijn spieren zijn al gewend aan bepaalde oefeningen. Denk aan technieken of balansoefeningen die ik vroeger bij gymnastiek en schaatsen deed en nu in de sportschool doe. Mijn lichaam herkent het en daardoor transformeer ik sneller. Thank you mom and dad. Naast voeding waren ze dus ook vrij bewust dat het belangrijk is om zo vroeg mogelijk te beginnen met een sport waar ik dus nu de vruchten van pluk. Aanrader voor mommies (to be).

Nike Rens Kroes8333

Hormonen
Maar wat mij nooit is verteld en ik sinds kort van Ralph Moorman bij de opleiding Hormoontrainer heb geleerd is dat zware cardiosessies en kilometers hardlopen niet alleen vrij belastend zijn voor je spieren maar ook voor je hormonen! Wat? Ik wilde dit jaar alweer enthousiast mee doen aan de Dam tot Dam loop, want er is niets fijner dan het gevoel hebben dat je non stop 16 kilometer hard loopt en binnen anderhalf uur de finish haalt en dan ook nog eens je cocktailbuikje verbrandt. Toch?

Nee! Gek genoeg verbrand je wel vet maar ook je spieren, en je verstoort hormonen die je slank moeten houden. En hormoonverstorende effecten beginnen al als je een uurtje pittig aan het hardlopen bent. Want na ongeveer een half uur trainen beginnen de suikervoorraden in het bloed, de spieren en de lever te dalen. Het lichaam gaat dan cortisol aanmaken wat ervoor zorgt dat het suikertekort wordt aangevuld, door spiereiwit in suiker om te zetten. Cortisol breekt spiermassa af en stimuleert vetaanwas en dan vooral in de buik. En na een uur fanatiek trainen begint ook de productie van testosteron en groeihormoon te dalen. Denk aan die utralopers. Zij hebben een lage testosteron- en groeihormoonspiegels in het bloed, terwijl deze hormonen juist zo belangrijk voor spieropbouw en vetverbranding zijn. Het is daarom niet echt verstandig om trainingen van een paar uur te doen, want je breekt dan meer spieren af dan je opbouwt. Dus ten eerste verbrand je tijdens een lange, zware cardiosessie te weinig om echt af te vallen, in de tweede plaats verbrand je niet alleen vet maar ook spieren en ten derde verstoor je de hormonen die je slank moeten houden. 

Kort en intensief bewegen is de beste manier om een optimale hormoonbalans te bereiken. Daarom duren mijn workouts tegenwoordig nooit meer langer dan 60 minuten. En dan doe ik het liefste high intensive workouts in combinatie met krachttraining! En helemaal nu, omdat na al die fijne zomerse cocktails aan mijn buikje gewerkt moet worden : )

Work that ass!

Nike Rens Kroes sport workout

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!