Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Wat staat er in mijn koelkast?

Wat staat er in mijn koelkast?

Blog thumbnail , , ,

I love my fridge dus ik dacht het lijkt mij eens leuk om de inhoud van mijn koelkast te laten zien. Want ik vind het zelf zo inspirerend om in die van iemand anders te kijken. Ik doe dat namelijk stiekem vaak bij mijn vrienden ; ) Ik kan niet meer zonder een koelkast. Back in the days had iedereen een kelder (ik kan mij zelf nog herinneren dat mijn opa die nog had) en kookten, weckten, suikerden, droogden en fermenteerden we om voedsel lang houdbaar te maken. Nu zijn we lekker verwend en hebben allemaal een koelkast in huis. Maar hoe chill is het?!


Deze koelkast staat in mijn kantoorkeuken en zoals je ziet zit ie stampvol omdat ik heel vaak aan het koken ben. Ik vind het heel fijn om een voorraad te hebben zodat ik lekker kan experimenteren. En je zal wel denken: tomaten, eieren en bepaalde fruitsoorten hoeven helemaal niet in de koelkast. Maar voor de foto heb ik alle meest gebruikte wekelijke boodschappen even voor jullie in de koelkast gezet. De inhoud verschilt per seizoen natuurlijk!

Food
In de ochtend eet ik meestal een smoothie of een bowl met fruit, heerlijk met wat kokosyoghurt on top. Dadels doe ik in mijn baksels zoals bananenbrood of eet ik als snack (zo lekker!). De groenten en kiemen doe ik in mijn lunchsalades met geitenkaas of tempeh. Om de 2 weken maak ik spreads zoals een pot met hummus of pesto. Havermelk of ander plantaardige melk klop ik op en doe ik in mijn ochtendkoffie (havermelk is tha best!) en de appelazijn gebruik ik in mijn ochtenddrankje of in baksels. Kombucha maakte ik vroeger altijd zelf (en verkochte het ook) maar omdat ik daar op een gegeven moment geen tijd meer voor had ben ik daarmee gestopt (ga binnenkort wel weer doen!) Nu koop ik dit gefermenteerde drankje bij de biologische winkel en drink het heerlijk in de namiddag! Zo fris.

Leftovers
Experimenteren met leftovers vind ik eigenlijk het allerlekkerst. Ik hou er echt niet van om eten weg te gooien want wow, er wordt zoveel weggegooid. Vaak omdat we te grote porties inkopen, teveel koken, of omdat we producten laten liggen tot ze niet goed meer zijn. Ik zorg ervoor dat ik mijn koelkast altijd goed structureer en het eten goed kan zien liggen. Ook kijk ik goed in de koelkast voordat ik weer opnieuw boodschappen ga doen. Want vaak kan je nog wel een lekker receptje van de overige ingrediënten/leftovers maken. Maaltijden en snacks zijn de volgende dag nog net zo lekker als je het goed bewaard hebt en opnieuw met zorg serveert. En eigenlijk smaakt het eten vaak zelfs nóg beter, omdat de kruiden en specerijen nog meer ingetrokken zijn. Omdat alles al eerder gekookt en gemarineerd is, hoef je je eten vaak alleen maar even op te warmen in de oven. 

Het komt wel eens voor dat ik in een dag een paar recepten maak voor de blog, vlog of voor een nieuw boek dus dan zit ik einde dag met heel veel ingrediënten en gerechten maar thank God dat het team steeds groter wordt en kunnen we er samen van eten! Als het niet op kan dan deel ik het uit of neem het mee naar huis als vrienden en familie komen eten.

Love,

Rens

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!