Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Summer sports

Summer sports

Blog thumbnail ,

palm trees

Summer time and the livin is easyTijd om van de zon te genieten, met vrienden af te spreken, lange zwoele avonden te beleven en op avontuur te gaan. Heerlijk! Alleen betekenen tropische temperaturen en strandvakanties ook dat het moeilijker wordt om aan sporten toe te komen. Omdat het té zonde is om het harde werk van afgelopen jaar compleet te laten varen, geven we je 6 tips om deze zomer gewoon lekker door te sporten.

1. Plons erop los

Zwemmen is goed is voor je hele lijf. Door het water worden je gewrichten weinig belast en je traint er bijna al je spieren mee. Zwembad op je vakantiebestemming? Ideaal! Probeer elke ochtend 50 baantjes te trekken en je voelt je de rest van de dag topfit. De verkoeling krijg je er gratis bij.

2. Run, Forest!

Ook in de zomer houden we nog steeds van een lekkere loopsessie. Maar we shake things up a little en dan voornamelijk de omgeving. In een bos zorgen de bomen altijd voor verkoeling. Fijn als het warm is. Maar ook de natuur ruikt er heerlijk! Als het overdag echt warm gaat worden, kun je het best vroeg in de ochtend lopen of wat later op de avond, als de zon ondergaat en het wat afkoelt.

3. Bring your friends

Samen sporten is zoveel makkelijker én gezelliger. Het werkt motiverend om elkaar aan de slag te zien. Spreek bijvoorbeeld af om samen voor een HIIT-sessie te gaan, of om tóch twee keer per week de gym in te duiken. Vier jullie prestatie met een Virgin Mojito op het terras.

4. Yoga

Als de temperaturen hoog oplopen, heb je vast geen zin om te zweten op een step in een volle gymzaal. Maar what about yoga? Kun je lekker op je eigen tempo en niveau doen, en je wordt er heel relaxed van. Misschien is er wel een lesje dat ergens in de buitenlucht plaatsvindt? Of nog beter; neem je vriendinnen mee voor een yoga-onderonsje in het park. Namasté!

_DSC1560

5. Bike ride

Fietsen is goed voor je beenspieren. In plaats van de dagelijkse fietstocht naar je werk, kun je het deze zomer ook eens anders aanpakken. Plan een fijne fietstocht door de natuur met je lief of je vriendinnen. Vergeet niet een grote picknickmand mee te nemen, boordevol gezonde hapjes: vegetarische slaatjes (deze bijvoorbeeld) en verfrissende sapjes (yum en yum). Enjoy nature!

6. Chill!

Of je nu voor een hardcore workout gaat, of een lange loopsessie, sport is fantastisch voor je body en je geest. Alleen mag het in de zomer heus wel een tandje lager. Voel je vooral niet schuldig, een paar dagen niet sporten is echt niet zo’n groot probleem. Zolang je er maar voor zorgt dat je blijft bewegen, veel vrienden ziet en het fun is!

Winactie Deze actie is intussen afgelopen. Proficiat Roos en Joline!

Op 29 augustus kun je op het Buiten Adem Festival terecht voor een heel tof nieuw concept. Gedurende de hele dag kun je aan verschillende sportsessies meedoen – denk yoga, xcore, kickbox – en er wordt lekkere muziek gedraaid waarop je helemaal los kunt gaan. Een festival naar ons hart dus! En… wij mogen 2 duo-tickets weggeven! Die wil je winnen!

Hoe?

1. Like de Facebookpagina van Rens Kroes

2. Deel een foto van jouw summer sport op Instagram of Facebook en tag #powerfoodiesmove en #powerfoodlifestyle.

De leukste foto’s winnen de tickets.

Good luck and have a sporty summer!

(Picture: Anne Timmer)

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!