Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Sun kissed huidje

Sun kissed huidje

Blog thumbnail

Als klein meisje kreeg ik in de zomer alles uit onze eigen tuin voorgeschoteld. Sperziebonen, aardbeien, trossen tomaten… Als kind kreeg ik er geen genoeg van! Mijn moeder kwam bijvoorbeeld elke dag van de tuin met een grote bak worteltjes. De allerlekkerste! Kleine, knapperige en vol met sap. Die zette ze dan op de picknicktafel en binnen een mum van tijd was de bak leeg. Die worteltjes zijn niet alleen heerlijk, maar bovendien heel goed voor je. Je krijgt van wortels zo’n mooie gloed op je huid. Dat komt door bèta- caroteen. Een oranje stof die net als in worteltjes ook in mango’s, mandarijnen en groene bladgroenten zit. De stof helpt je huid beschermen tegen zonlicht. En er is nóg een stof die je beschermt tegen beschadiging door Uv-straling en tegen huidveroudering, namelijk Astaxanthine. Een roze-rode kleurstof die zit in waterdieren zoals zalm, krab, rivierkreeft en garnalen. Het geeft je huid een natuurlijk boost, zodat je van binnenuit beschermt wordt tegen de zon.

rens6

Nice to know: doordat deze stof in garnalen zit en garnalen het lievelingskostje zijn van de flamingo, zijn deze vogels zo roze van kleur. Worteltjes, garnalen en mango’s op het menu dus deze zomer! Als je er genoeg van eet straalt je huid en dat zie je aan je kleurtje. Ik zeg daarmee trouwens niet dat als je dit allemaal eet, je pal in de zon moet gaan liggen bakken hoor. Uiteraard is een goede zonverzorging met een hoge factor belangrijk. Ik zoek zelf altijd het liefst een schaduwplek op. Maar zeg nou zelf, die heerlijke warme zonnestralen op je huid heb je gewoon nodig af en toe! Je krijgt er ook gewoon energie van en je laadt ervan op. Letterlijk! Eigenlijk zou je elke dag een half uurtje zon moeten zien, voor de productie van vitamine D3. Deze vitamine is erg belangrijk voor de opbouw, groei en sterkte van je botten en je gebit. Ook heeft het invloed op de werking van je spieren en je afweer. Lukt dat half uurtje zon per dag niet in dit kikkerlandje? Je kunt vitamine D3 ook gewoon in een potje kopen.

Sun kissed huisje

Skin booster (ca. 1 liter)

Ingrediënten

3 middelgrote wortels
1 appel
1 duim gember
2 sinaasappels
1 citroen
½ mango
½ avocado
1 handje vol munt

Doe de wortels, appel en de gember in de slow juicer, pers het sap van de sinaasappels en de citroen uit en mix alles vervolgens in de blender. Voeg de mango, avocado en de munt toe en mix nog een keer. Schenk in mooie cocktailglazen, parasolletje erin en klaar. Ready to enjoy the sun! Cheers!

Skin Booster

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!