Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Sweet Dreams

Sweet Dreams

Blog thumbnail

It’s a wrap! De fotoshoots voor mijn boek zitten erop! Na al die drukte wil ik me lekker een weekje laten inspireren en nieuwe food ideetjes opdoen. Terwijl ik dit schrijf zit ik in het vliegtuig naar… Barcelona. Si! Ik kan wel even een boost gebruiken, want ik ben moe. Zo moe. Niet alleen begin je dat een beetje aan me te zien, ook mijn eetritme is totaal in de war. Ik snak de hele dag naar zoetigheid en snackjes. Hoe komt dat?

Een technisch verhaaltje. Als je moe bent, heb je niet genoeg slaap gehad (duh!). Als je weinig slaap hebt gehad, raakt je hormoonhuishouding in de war. De eetlust-betrokken-hormonen ‘ghreline’ en ‘leptine’ worden beïnvloed door slaap. Ghreline wekt de eetlust op en leptine stopt het hongergevoel na een maaltijd. Kortslapers hebben meer ghreline en minder leptine in hun bloed. Je wordt wakker met een hongergevoel en je lijf wil gevoed blijven worden.

Dat dus. Ik weet wat me te doen staat tijdens mijn weekje Barça. Slapen, slapen, slapen. En een beetje misbruik maken van mijn verstoorde hormoonhuishouding in lekkere tapastentjes natuurlijk.

Volgende week vertel ik je welke Barcelona hotspots, juice-bars en tapastentjes ik ontdekt heb. Adiós!

yay for yoga | Rens Kroes

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!