Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

This is it!

This is it!

Blog thumbnail

Mijn nieuwe goeroe heet Wilhelmina Vingerhoets. Zij is de gastvrouw en yogalerares van de yoga retraite in Mallorca, waar ik vorige week mocht vertoeven. Het was heerlijk!

Nike fitness health Rens Kroes

Met een groepje van tien mensen doe je iedere ochtend yoga, wandel je door de geweldige natuur van Mallorca, mediteer je bij zonsondergang, krijg je workshops (bijvoorbeeld van Be Bio) en geniet je van supergezond eten. Heaven on earth!

De eerste dagen draaien om loslaten. Uhm… Niet heel makkelijk voor iemand met een eigen bedrijfje, die gewend is om alles te plannen en die tien dingen tegelijk heeft lopen. Ik hoorde mijn gedachten razen over mails die ik nog moet beantwoorden, schema’s die ik nog moet versturen en een belangrijke afspraak volgende week. Wilhelmina leert je concentreren op het hier en nu. Best logisch eigenlijk. Als je je bedenkt dat het verleden al voorbij is en de toekomst nog niet bestaat, dan is er alleen hier en nu. Wow, en dát geeft rust! De 125 mails en de stress om die afspraak verdwenen als sneeuw voor de zon uit mijn hoofd.

De dagen daarop leer je emotionele blokkades opruimen. Je maakt je lichaam leeg van negatieve gedachten, waardoor je je ware zelf leert zien en daarin leert te vertrouwen. Je vindt antwoord op vragen als: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat is mijn kracht?’, maar ook: ‘Met welke persoon wil ik het liefst elke ochtend wakker worden?’ Die laatste vraag leek me niet zo moeilijk. Ik wil graag met een zelfverzekerde, ambitieuze, betrouwbare en gelukkige man wakker worden. Wie niet? Het juiste antwoord is eigenlijk dat JIJ die persoon moet zijn. Ha! Jij moet streven naar die kwaliteiten. How funny en leerzaam!

In de laatste dagen van de retraite vond ik de kracht in mezelf terug. Een soort zelfvertrouwen dat ik, voordat ik naar Mallorca ging, een beetje was kwijtgeraakt. Geconcentreerd zit ik nu achter mijn laptop. Aan de slag met die mails – bij thuiskomst bleek het aantal verdubbeld te zijn, haha -, voedingsschema’s en voorbereiding op belangrijke afspraken! Vol rust, kracht en nieuwe energie.

Dus, this is it. Dé ultieme week als je alles weer even op een rijtje wilt zetten, wilt uitrusten en genieten van gezond eten en een prachtige omgeving (én mooi weer!). De datum van de eerst volgende retreat is nog niet bekend, dus houd www.iti-yoga.com in de gaten.

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!