Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Mijn top 5 choco recepten

Mijn top 5 choco recepten

Blog thumbnail

Heyaaa Powerfoodies! Wisten jullie dat het vandaag World Chocolate Day is? Dit kunnen we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Wist je dat cacao je een pure energie boost geeft en is daarmee een goede vervanger van koffie. Daarnaast is rauwe cacao een natuurlijke bron* van magnesium, dat ons beschermt tegen hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en botontkalking. Magnesium is goed voor de botten en tanden, het ontspant je spieren én bestrijdt stress. In cacao zit daarnaast een serotonine-achtig stofje waar je een goed humeur van krijgt. En bovendien is cacao bekend als afrodisiacum: het versterkt de zintuiglijke waarneming en kan zo het libido verhogen. Rauwe cacaopoeder kun je heel gemakkelijk gebruiken tijdens het preppen van de lekkerste dingen.

Om World Chocolate Day te vieren heb ik voor jullie mijn top 5 favorite choco recepten op een rijtje heb gezet. Daarnaast ben ik ook heel benieuwd wat jullie favoriete recepten zijn met chocola. Laat je ‘t me weten in de comments? Dan pak ik er een lekker stukje chocola bij ; )

#1. Coco choco repen
Dit lekkere recept heeft een tropisch tintje en is dus een perfecte snack tijdens de zomer. Winner!

#2. Choco nana bread
Het ultieme chocolade bananenbrood. Ik maak ‘m regelmatig in het weekend zodat ik de hele week er van kan genieten. 

#3. Chocolate bowl
Voor de echte choco lovers onder ons: deze smoothie bowl is je nieuwe lievelings ontbijt. Binnen no time gemaakt en heerlijk met homemade granola en geraspte kokos on top. 

#4. Chocolade melk 
Een heerlijk drankje dat zowel warm en koud mega lekker is om te drinken. Wil je een extra boost? Mix ‘m dan met een espresso. Extra lekker!

#5. Chocolate pancakes 
Mijn lievelingsontbijt voor mij en de bf in het weekend, for sure! Deze choco pancakes zijn zo gemaakt en perfect wanneer zin hebt in iets zoets en vullends tijdens een vrije ochtend thuis.

*Bron: Mens en Gezondheid 

 

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!