Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Liefde gaat door de maag

Liefde gaat door de maag

Blog thumbnail

Valentijnsdag! Love it! Lekker ongegeneerd klef en romantisch doen met je grote liefde. Maar waarom zou je je maar één dag per jaar zo uitsloven voor je liefje? Bij mij thuis is het de laatste weken elke dag Valentijn. Van ’s ochtends tot ’s avonds sta ik namelijk in de keuken om recepten voor mijn kookboek uit te proberen en mijn grootste supporter daarin is mijn vriendje. Met heel veel liefde proeft hij mijn baksels en brouwsels en dat levert eigenlijk elke avond wel een romantisch dinertje op.
Nu hoef je heus niet dagelijks een vijf-gangendiner voor je lief in elkaar te draaien, maar elkaar regelmatig verwennen met een liefdevol healthy maaltje is geen slecht idee! En wat betreft vandaag: how about deze lustopwekkende (uhu, werkt echt…) truffels? Liefde gaat tenslotte door de maag. True that! Dus: hup de keuken in! Sexy avond gegarandeerd.

Ingrediënten:
Voor de vulling

  • 150 gram gemengde noten
  • 200 gram pinda’s
  • 1 tl vanille
  • 2 tl ahornsiroop
  • 2 tl maca
  • snufje zout

De chocoladesaus

  • 1 el cacao
  • 2 el ahornsiroop
  • 100 gram cacaoboter

Bereidingswijze
Mix de ingrediënten van de vulling in de blender, totdat het een zacht geheel wordt. Schep in een kom en draai er met je handen kleine balletjes van (of hartjes als het je lukt!). Maak de chocoladesaus door de cacaoboter, cacao en de siroop in een steelpannetje te laten smelten. De saus moet niet te dun zijn. Doop de truffels 1 voor 1 in de saus en laat afkoelen in de koelkast. Je kunt ze eventueel nog een keer in de saus dopen als je een dikkere chocoladelaag wilt.

Have a happy Valentine!

Love truffles Rens Kroes

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!