Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Viva España!

Viva España!

Blog thumbnail

Toen ik klein was ging iedereen om me heen in de zomer lekker op vakantie naar de Spaanse Costa’s. Met de caravan naar een camping ergens aan de Costa Brava of later een party-bestemming als Salou. En ik moest het doen met de verhalen en foto’s… Mijn ouders vonden het namelijk prima om gewoon naar Terschelling te gaan of met de zeilboot door Friesland te toeren. Door alle mooie verhalen van mijn klasgenootjes werd ik heel nieuwsgierig naar de Spaanse cultuur. Sangria, tapas, zon…Vorig jaar was het dan ein-de-lijk zo ver. Ik ging voor het eerst met mijn lover naar Spanje en dat heb ik dan ook meteen goed aangepakt. We reisden af naar zowel Barcelona, Sevilla, als het platteland. Wow!

Rens Kroes Viva Espagna

Tijdens de trips was het heerlijk zomerweer, dus een perfecte tijd om de steden en de omgeving te verkennen. En seriously, ik ben echt verliefd geworden op de smaakvolle Spaanse keuken. Spanjaarden gebruiken veel vis, groenten, olijfolie, volle granen, noten, kruiden en fruit. Right up my alley! Ik ben uiteraard geen terras voorbij gelopen zonder de kaart te bekijken en er iets van te proeven. En nu begrijp ik ook waarom Spanjaarden meer dan drie keer per dag eten. Ha! Het is kraakvers en de porties zijn kleiner dan wij gewend zijn. Mensen die in het Middellandse Zeegebied wonen, zijn vaak ook erg in balans omdat ze vooral veel verse producten uit hun eigen omgeving gebruiken. Ze nemen meer tijd om hun eten klaar te maken én ervan te genieten. Elke regio in Spanje kent bovendien zijn eigen specifieke gerechten. Zo is er duidelijk onderscheid te maken tussen de Catalaanse, Gallische en Baskische keuken. Hoe verschillend ook, ze hebben één ding gemeen: de voorkeur gaat uit naar verse en lokale producten van hoge kwaliteit, boven diepvriesproducten of voorverpakte groenten. Komt ook omdat ze dankzij het zachte klimaat in hun eigen omgeving veel groenten goed kunnen verbouwen. Die versheid proef je meteen. Vooral toen ik vanaf Sevilla naar het platteland aan de kust reisde, heb ik me volgegeten met geurige, rode tomaten. Zo heerlijk zoet en sappig, dat ik het nu lastig vind om ‘s winters in Nederland cherrytomaatjes in mijn quinoasalade te doen. Als je eenmaal verse, zongerijpte Spaanse groenten hebt geproefd, wil je eigenlijk niet anders meer.

I love Spain! Ik ben verkocht. Aan zijn paella, tortilla, tapas, pintxos, verse vis en geurige groenten. Het is echt een aanrader om daar in de zomer los te gaan op het verse eten en te genieten van de eetcultuur. En, ook heel fijn, ik ben er geen pondje van aangekomen! Vol inspiratie terug gekomen heb ik deze healthy versie van het heerlijke Spaanse Crema Catalana dessert gemaakt. 

Crema Catalana Rens Kroes

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!