Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Voilà, D.I.Y. tandpasta!

Voilà, D.I.Y. tandpasta!

Blog thumbnail ,

Mijn ochtendritueel verschilt per seizoen. In de winter begin ik de dag af en toe met oil pulling en ’s zomers boost ik mijn lijf met lauwwarm citroenwater of verdund appelazijn. En het komt ook vaak voor dat ik daar geen zin in heb en dan is ontbijten het eerste wat ik doe. I looove breakfast! De dag beginnen met scrambled eggs en toast, smoothies, havermoutjes, granola of rijstepapjes… Jaaa, did you say my name?

rens kroes tandpasta toothpaste homemade

Anyway
, na een goed ontbijt volgt een ritueel in de badkamer waar tandenpoetsen uiteraard een belangrijk onderdeel van is. En dát doe ik, jawel, af en toe met home made tandpasta. Zelf maken is eigenlijk heel simpel! 

Het recept voor home made tandpasta:

Benodigdheden:
– steelpannetje;
– lepel;
– klein glazen potje van ca. 200 ml (bijvoorbeeld van Masonjar).

Ingrediënten:
– 100 gram kokosolie
– 5 stevia druppels
– 15 druppels pepermuntolie
– 2-3 eetlepels baking soda / zuiveringszout

How to:
Verwarm de kokosolie in een pannetje. Zet het vuur uit zodra het gesmolten is (de olie hoeft niet heet te worden) en roer de andere ingrediënten erdoorheen met een lepel. Schep het mengsel hierna in het glazen potje. Je hebt per poetsbeurt steeds maar een klein beetje tandpasta nodig. Spoel de wasbak na afloop goed na, anders blijven er stukjes gestolde kokosolie liggen.

Houd je niet van kokosolie? Gebruik dan 2 eetlepels kleipoeder en 2 – 4 eetlepels gekookt water in het recept.

Geen zin om zelf tandpasta te knutselen? Je kunt ook altijd kiezen voor de organic varianten van de merken Urtekram, Weleda of Himalaya. En als ik in New York ben, shop ik altijd een tube Tom’s in Whole Foods.you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!