Druk op Enter om te zoeken of Esc om te sluiten
Blog thumbnail

Zen in Kaapverdië

Zen in Kaapverdië

Blog thumbnail

Zo, het was weer hoog tijd voor een persoonlijke blog. Het is inmiddels alweer volop lente wat mij echt zo’n blij mens maakt. Alles begint weer opnieuw en op persoonlijk vlak ben ik ook weer aan het groeien. Ik merk altijd dat ik in de winter ietsje meer stil sta maar waar ik zeker voor een tijdje prima mee kan leven. Ik heb in de wintermaanden wat meer routine in mijn leven en daardoor gaat het bij mij op een of andere manier toch ietsje stroever. Tijdens deze periode merk ik dat ik vaker dingen vasthou en minder open sta voor nieuwe mogelijkheden die op dat moment op mijn pad komen. Ik heb toch afwisseling nodig i.p.v. dat ik iedere dag naar kantoor de keuken induik en mijn e-mails check en beantwoord. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee maar om weer nieuwe inspiratie op te doen en een flinke energie boost te krijgen, moet ik er af en toe even tussenuit. Zoals jullie wel weten, werk in de creatieve sector en door te reizen en mijn hoofd leeg maken komen er bij mij weer nieuwe ingevingen (lees: nieuwe recepten, yay!). Daarom is het voor mij zo goed om af en toe lekker weg te gaan. En dan denk jij waarschijnlijk, ja dat wil ik ook wel! Just to be clear: ik ga 1 of 2 keer per jaar op vakantie. De rest reis ik vooral voor werk (wat ook heel inspirerend kan zijn).

capeverderens_vakantie_2

Anyways, terwijl ik deze blog schrijf zit ik samen met mijn boyfriend op Santo Antão. Dit is een van de Kaapverdische eilanden wat echt prachtig eiland is qua hiking, muziek en eten. Wij zijn vooral aan het eiland hoppen zodat we dan zoveel mogelijk meekrijgen van de cultuur en dus nieuwe inspiratie opdoen voor de toekomst. Het eten is hier yummy en maar heel af en toe mis ik mijn favoriete Powerfood salades ; ). Hier op de Kaapverdische eilanden eten ze vooral verse (maar dan ook echte verse) vis, rijst, bonen, mais, kool en cassave. Ik ben echt gek op hun traditionele dish: cachupa. Het is een langzaam gekookte schotel met de boven benoemde ingrediënten. Ze eten dit gerecht ook met kip, geit of bief. Binnenkort ga ik het proberen te maken en hopelijk komt er een Powerfood version ; ) In de ochtend neem ik vooral vaak fruitplates met papaya, mango en banaan (zie foto). Deze vruchten worden hier direct van de bomen geplukt.. Verser kan niet, heerlijk!

blog_capeverde_food

Over een dagje zit mijn vakantie erop en vlieg ik weer naar Amsterdam want er moet weer hard gewerkt worden! Zoals je waarschijnlijk al op social media hebt gezien ben ik eind zomer begonnen met mijn 4e boek Powerfood – The Party Editon (yes, I keep on going! haha) wat 8 juni uit komt (heb je ‘m al gereserveerd?). Dus nu ben ik bezig met de laatste proef en dan kan ‘ie naar de drukker. Ik ben zo benieuwd wat jullie ervan gaan vinden, aaaaaah! De komende tijd zal ik lekker druk zijn met de voorbereidingen van de lancering en zal ik me vanaf nu ietsje meer focussen op de US, UK & Australië want mijn derde boek ‘On the Go’ komt daar uit. Super excited en genoeg te doen dus.

Stay tuned met alles en I’ll keep you posted.

Happy spring!

XXX, Rens

you may also like

“De advisering van Rens Kroes is uitdrukkelijk niet bedoeld als reguliere medische behandeling of de vervanging daarvan door je huisarts of medisch specialist, noch als behandeling of de vervanging daarvan door een diëtist. De adviezen van Rens Kroes bevatten uitsluitend algemene handvatten voor een beter en gelukkiger leefpatroon. Bij acute gezondheidsklachten of verergering van gezondheidsklachten word je dringend aangeraden direct contact op te nemen met de behandelend (huis-)arts of medisch specialist. Lees voor informatie de disclaimer

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found. Make sure this account has posts available on instagram.com.

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!

Hey, you!

Heb jij je al ingeschreven voor mijn nieuwsbrief?

Schrijf je vandaag in en ontvang gratis 3 exclusieve recepten!